Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Forskning för jägare
Svensk Jakt Harjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Svensk Jakt testar
Svensk Jakt Jaktkultur
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Troféer
Svensk Jakt Jakthistoria
Svensk Jakt Älgjakt
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Medlemstips
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på www.svenskjakt.se och www.vilt
mat.nu « Vintradition sedan 1883 Bolla Le Poiane Amarone görs på det traditionella viset där druvorna torkas i tre månader och vinet lagras fyra år på fat. Smaken går åt mogna bär och plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Servera till en ostbricka eller smakrika rätter av kött och vilt. PULLED PORK PÅ VILDSVIN, SERVERAT I KORVBRÖD MED ROSTAD MAJS OCH PICKLAD LÖK Pulled pork på vildsvin i brioche-korvbröd serverades på matfestivalen Smaka i Stockholm i somras. Jägaren Mikael Einarsson, gastronomiskt ansvarig för restauranggruppen Pontus, stod för receptet. Perfekt för höstens kalas, bra nattamat eller lunch i skogen. Pulled vildsvin 1 kg vildsvinskött Välj gärna mindre ädla delar som bog, eller stekdetaljer av ytterlår, med mera som kräver långkok för att bli mört. 1 msk rökt paprikapulver 1 msk spiskummin 1 msk brödkummin 1 msk timjan, torkad Salt och svartpeppar Vatten, buljong, öl eller annan vätska till grytan Skär vildsvinsköttet i stora bitar och lägg i en ugnsfast gryta eller ugnsfast form. Mortla kryddorna lätt och blanda dem. Proportionerna av de olika kryddorna väljer du efter tycke och smak. Gnid in köttet med kryddorna, häll på lite varm vätska i botten av grytan (vatten, buljong eller öl till exempel), lägg på locket och sätt in i ugnen, 100–120 grader. Baka över natten, eller minst 12 timmar, gärna upp till 24 timmar. När köttet är mört, ta ut det och dra isär det med två gafflar och SVENSK JAKT Nr 11 2018 blanda runt med vätskan. Smaka av med salt och peppar. Tillbehör Stora korvbröd, gärna briochebröd Salladsblad 1 burk majskorn, eller färsk majs Gräddfil Färsk koriander Picklad rödlök Picklad rödlök Rödlökar i skivor Koka upp 1,2,3-lag av 1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten och häll över skivad rödlök. Låt lagen svalna. Rostade majskorn Låt majskornen rinna av och torka dem torra med papper. Hetta upp en stekpanna och rosta majskornen med lite flingsalt. Servering: Lägg ett salladsblad i varje korvbröd. Lägg på en klick långbakat vildsvin, strö på rostad majs, picklad rödlök och koriander. Ringla gärna lite gräddfil över. ”Ett av de tio bästa Amarone-vinerna på Systembolaget” Allt om Vin – augusti 2018 259 kr BOLLA LE POIANE AMARONE varunr. 70215. 15% vol. Finns på hyllan i din butik! Se fi lmen från vingården på www.bolla.vin WWW.DOMAINEWINES.SE Alkohol kan orsaka nerv- och hjärnskador. 95
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer