Nöjesnytt Kalmar 1
MAJA IMPOLA För fler inspirerande och goda vegans
ka recept besök Majas blogg annamajaastrid.com eller @annamajaastrid ASIATISK SALLAD MED GRILLAD TOFU 4 PORT Ett knippe rädisor 150 gram sockerärtor 250 gram pak choi 270 gram spetskål 80 gram glasnudlar En medelstor zucchini 4 st färska knipplökar med skaft Färsk koriander Sesamfrön Grillad tofu: 2 msk riven färsk ingefära 2 rivna vitlöksklyftor 0,6 dl tamari 1 msk agavesirap eller lönnsirap 2 tsk sesamolja 2 msk citronsaft ASIATISK SALLAD MED GRILLAD TOFU SOCCA/KIKÄRTSPANNKAKA (CA 6 PANNKAKOR) Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Skiva tofun i 0,5 cm tjocka skivor och täck dessa med marinaden i t.ex en påse eller matlåda. Låt marinera så länge som möjligt, ett par timmar räcker, men gärna över natten. Halvera löken och pak choien. Klyfta spetskålen och skiva zucchinin. Strimla sockerärtorna och skiva rädisorna. Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på paketet. Grilla tofun, löken, zucchinin och pak choien tills allt fått fina grillränder. lägg upp allt på ett stort fat och avsluta med att strö sesamfrön och ringla över marinaden som blev över från tofun. 2,5 dl kikärtsmjöl 3 dl vatten 0,5 tsk salt Vispa ihop smeten och låt den stå kylt i en timme innan du steker den i neutral olja i några minuter på varje sida. Toppa med det du önskar. Här har jag brett på ett lager vegansk färskost, ett lager vegansk pesto, avokado, tomat, chiliflakes och färsk basilika! VEGANSK CHEESECAKE MED HALLONSWIRL Botten: 2,5 dl mandel 1 dl kokosflingor Ca 10 stora färska dadlar 3 msk kokosolja 1/2 tsk salt 1/2 tsk vaniljpulver Mixa samtliga ingredienser till en formbar, grövre massa och tryck ned den i en brödform klädd med bakplåtspapper. Topplager: 5 dl blötlagda cashewnötter (som fått ligga i blöt i minst 3 timmar) 1 dl havremjölk 1 dl smält kokosolja 1/2 tsk vaniljpulver 1/2 tsk salt 1 msk citronsaft 4 färska dadlar Mixa samtliga ingredienser lent och slätt. Hallonswirl: 2 dl hallon 2 msk kokossocker Ca 3 msk vatten att spä med Mixa samtliga ingredienser till en sås. Häll hälften av cashewsmeten över bottenlaget, följt utav hälften av hallonsåsen. Tillsätt sedan resten av cashewsmeten och avsluta med att droppa det sista utav hallonsåsen på toppen och bilda små svirvlar med en tandpetare eller annat spetsigt föremål. Låt stelna helt i frys i ca 3 timmar. Den äts bäst när den fått tina i rumstemperatur så att den blir riktigt krämig. KIKÄRTSPANNKAKA VEGANSK CHEESECAKE MED HALLONSWIRL