Hemlagat Aktuellt, produkter, tips, intervjuer.
Hemlagat Vad ska vi ha till middag?! Zeina Mourtad
as filosofi för att få fart på fantasin för middagsmaten må
/ Forts. från sid 17 intressanta rätten i en viss
kultur, tar jag reda på hur man lagar den på riktigt. De flesta råvaror jag jobbar med hittar man i svenska matbutiker. Har du någon egen vardagsfavorit som du tar till när tiden tryter? — Persisk kebab i stekpanna! Stek, och servera med bröd, yoghurt och grönsaker, den är fantastisk och barnen älskar den. (Se recept på hemköp.se.) — Och min koreanska pizza går snabbt om du har förberett färsen dagen innan! (Se recept här intill.) Snabbt och praktiskt är bra i vardagen, men när låter du maten få ta tid? — Det som är härligt med mat som får ta tid är att den ofta sköter sig själv. Du skär upp, fräser och kryddar, och lägger på ett lock. På helger, efter en hård arbetsvecka, älskar jag att sätta på en gryta som får stå och puttra i 3–4 timmar. Sedan kan jag gå runt i pyjamas, lyssna på musik och få tusen saker gjorda under tiden. Drabbas du någonsin av idétorka? — Jag önskar snarare att jag hade mer tid att laga alla rätter jag har i mitt huvud, men den räcker nästan inte till. Jag älskar att laga mat! Det är en njutning för mig. Min man mår bra av att träna, jag mår som bäst när jag får stå i köket. / 20 Hemlagat Lax med tahinisås Lax i ugn med smak av cayennepeppar och med sås med smak av tahini, och till det syrlig persiljesallad. Recept s. 22
Hemlagat En liten kryddguide. I butikshyllorna fin
ns mängder av smakmöjligheter i kryddform. Du får tipsen oc
Hemlagat En kamouflerad delikatess. En risotto, en
soppa, en höstsallad, några rostade och så en tarte tartin
Hemlagat Gammal och ny ost: Spännande historia och
välsmakande trender. Följ med på en historieresa, och beka
Hemlagat Vi hälsar på hos köttbonden. Vi besöker K
ällingby Gård, som levererar nötkött till Garants Kravmärkt
Hemlagat Baka bröd på pumpa. Ett kryddigt bröd att
bryta och dela.