Hemlagat Aktuellt, produkter, tips, intervjuer.
Hemlagat Vad ska vi ha till middag?! Zeina Mourtad
as filosofi för att få fart på fantasin för middagsmaten må
/ Forts. från sid 22 färg, ca 4–5 min på varje si
da. Lägg kycklingen åt sidan. 3. Hacka en lök i tärningar och stek tills den får färg i samma olja som du stekte kycklingen i. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan, fräs allt snabbt och häll sedan marinaden över kycklingen. Tillsätt ca 1,5 dl vatten och låt kycklingen tillagas under lock i 30 min. Dra sedan bort locket och låt kycklingen koka utan lock i 15 min. Smaka av med salt. 4. Garnera och servera med ris. Ugnsbakad pumpa ”Säsong för pumpa! Här är en dessert som blir fantastiskt god, och ändå är superenkel.” 12 port / ca 1 h 1 mellanstor pumpa (ca 1,2 kg, tips om sort, se sid 8) 25 g smör c a 1/2 dl rörsocker strö (alt strösocker) 2 tsk kanel 1. Värm ugnen till 200 grader, både över- och undervärme. 2. Dela pumpan i mitten, kärna ur och rensa. Dela i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla klyftorna med smält smör och strö över strösocker och kanel. 3. Baka mitt i ugnen i ca 25 min. 4. Servera med glass, kolasås och flingsalt. Kolasås 1 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 1 dl farinsocker (eller strösocker) Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka samman på spisen i ca 5–7 minuter, tills såsen tjocknar och blir trögflytande. Låt kallna i rumstemperatur. Servering k olasås (se nedan) v aniljsås eller glass flingsalt 24 Hemlagat
Hemlagat En liten kryddguide. I butikshyllorna fin
ns mängder av smakmöjligheter i kryddform. Du får tipsen oc
Hemlagat En kamouflerad delikatess. En risotto, en
soppa, en höstsallad, några rostade och så en tarte tartin
Hemlagat Gammal och ny ost: Spännande historia och
välsmakande trender. Följ med på en historieresa, och beka
Hemlagat Vi hälsar på hos köttbonden. Vi besöker K
ällingby Gård, som levererar nötkött till Garants Kravmärkt
Hemlagat Baka bröd på pumpa. Ett kryddigt bröd att
bryta och dela.