Hemlagat Aktuellt, produkter, tips, intervjuer.
Hemlagat Vad ska vi ha till middag?! Zeina Mourtad
as filosofi för att få fart på fantasin för middagsmaten må
Hemlagat En liten kryddguide. I butikshyllorna fin
ns mängder av smakmöjligheter i kryddform. Du får tipsen oc
Hemlagat En kamouflerad delikatess. En risotto, en
soppa, en höstsallad, några rostade och så en tarte tartin
SSmakfull jordärtskocka I säson 3. Tillsätt vitt
vin och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt sedan grönsaksbuljong och vispgrädde, koka upp och låt sjuda tills jordärtskockorna och potatisarna är mjuka, cirka 15-20 minuter. 4. Mixa soppan slät och smaka ev av med mer citron, salt och peppar. Späd ev med mer grönsaksbuljong om soppan blir för tjock. Håll varm. 5. Dillolja: Mixa olivolja med dill tills det blir grönt. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 6. Servera soppan med dillolja och hackade, saltrostade mandlar. Rostade jordärtskockor med citron- och salviasmör och riven parmesan Ibland är det enkla det bästa. Som här, där jordärtskockorna serveras med ett örtigt smör, och kanske en bit bröd. Eller som tillbehör till stekt fisk eller en köttbit. 4 port / ca 35 min 8 00 g jordärts kockor 1–2 msk olivolja flingsalt n ymalen svartpeppar Citron- och salviasmör 7 5 g smör, rumsvarmt 1 citron, rivet skal av 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba jordärtskockorna ordentligt med borste. Halvera och lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen tills mjuka och gyllene, ca 20–25 minuter. 2. Mosa samman smöret med rivet citronskal, finhackad salvia, salt och nymalen svartpeppar. 3. Ta ut jordärtskockorna ur ugnen, klicka över smöret och toppa med massor av riven parmesan. 1/3 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar Till servering riven parmesan Höstsallad med jordärtskockor, varmrökt makrill, karamelliserade päron, frön och gula russin Ta vara på höstens skörd och låt både frukt och grönsaker samsas i en kombo av sött, salt, syrligt, krispigt och krämigt. Här går det såklart fint att ta vad som finns hemma i skafferiet. 4 port / ca 40 min 6 00 g jordärtskockor ca 2 msk olivolja flingsalt n ymalen svartpeppar 2 –3 valfria päron, gärna Conference eller något annat lite hårdare päron 1 msk finhackade salviablad 25 g smör 1/2 msk ljus sirap 1/2 dl pumpakärnor c a 360 g varmrökt makrill c a 65 g blandad sallad, tex rosésallad, machesallad 1/2 dl gula russin c a 2 msk finhackad färsk dragon (ca 1 kruka) 2–3 msk olivolja 1 1/2 msk balsamvinäger 1 citron, skalet 1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba jordärtskockorna ordentligt med borste. Halvera och lägg i en ugnsfast form, ringla över olivolja och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen tills mjuka och gyllene, ca 20–25 minuter. 2. Skär päronen i 4–5 tjocka skivor på längden. Smält smöret i en stor stekpanna och stek päronen gyllene på båda sidor. Ringla över lite sirap och låt puttra någon minut. Lyft av och låt svalna. 3. Rosta pumpakärnorna i en torr panna på medelvärme tills gyllene. 4. Plocka makrillen i små bitar, pass på så att inga ben kommer med. 5. Blanda sallad, rostade jordärtskockor, karamelliserade päron och makrill på ett stort fat, eller 4 mindre tallrikar. Toppa med rostade pumpakärnor, gula russin och färsk dragon. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Avsluta med rivet skal av citron. / forts. s. 38 makfull jordärtskocka I säsong Hemlagat 35
Hemlagat Gammal och ny ost: Spännande historia och
välsmakande trender. Följ med på en historieresa, och beka
Hemlagat Vi hälsar på hos köttbonden. Vi besöker K
ällingby Gård, som levererar nötkött till Garants Kravmärkt
Hemlagat Baka bröd på pumpa. Ett kryddigt bröd att
bryta och dela.