Hemlagat Aktuellt, produkter, tips, intervjuer.
Hemlagat Vad ska vi ha till middag?! Zeina Mourtad
as filosofi för att få fart på fantasin för middagsmaten må
Hemlagat En liten kryddguide. I butikshyllorna fin
ns mängder av smakmöjligheter i kryddform. Du får tipsen oc
Hemlagat En kamouflerad delikatess. En risotto, en
soppa, en höstsallad, några rostade och så en tarte tartin
Hemlagat Gammal och ny ost: Spännande historia och
välsmakande trender. Följ med på en historieresa, och beka
Hemlagat Vi hälsar på hos köttbonden. Vi besöker K
ällingby Gård, som levererar nötkött till Garants Kravmärkt
Hemlagat Baka bröd på pumpa. Ett kryddigt bröd att
bryta och dela.
Baka på pumpa Halloweenbröd / Recept Brytbröd med
pumpa och rosmarin Höstpyssel 12 port / ca 60 min + 2 h + 45 min jäsning 4 00 g pumpakött 1 msk rapseller olivolja 50 g jäst 3 dl ljummet vatten (inte över 37 grader) 1 msk flytande honung 1 tsk gurkmeja 1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort skalet från pumpan och dela köttet i ca 2 x 2 cm kuber. Lägg dem på en plåt och blanda med oljan. Rosta i mitten av ugnen tills pumpan mjuknat. Låt svalna och mixa pumpaköttet slätt med stavmixer. 2. Rör ut jästen i lite av vattnet i en stor bunke. Blanda ner resten av vattnet, mixad pumpa, honung, gurkmeja, finhackad rosmarin, olivolja och salt. 3. Tillsätt mjölet, lite i taget, och blanda ihop till en ganska kladdig deg. Arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin, tillsätt ev lite mer mjöl om degen fastnar vid fingrarna. Strö över lite mjöl och låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 timmar. 4. Arbeta snabbt ihop degen på mjölat bakbord och forma till 12 st runda degbollar. Klipp lika långa (ca 30 cm) bitar av ett steksnöre och lägg ut snörena så att de formar 8 "tårtbitar". Placera en rund degboll i mitten och knyt försiktigt ihop alla snören i en knut mitt på, tänk på att bollarna jäser, så knyt inte för hårt. Gör likadant med resten av degbollarna. 5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under en bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. 6. Pensla bröden försiktigt med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. 7. Ta ut bröden och låt dem svalna på galler. Klipp upp snörena och ta försiktigt bort dem. 1 msk finhackad rosmarin 1 msk olivolja 1 1/2 tsk salt 2 dl grovt dinkelmjöl c a 8–9 dl vetemjöl 1 ägg, till pensling De här bröden kräver lite pyssel då pumpaformen skapas genom att man knyter ett snöre runt bröden. Använd ett steksnöre. För tips om pumpasorter, se sid 8 Hemlagat 51