Nolltretton 1
KROG OBSERVERA! P.G.A Covid-19 finns avvikelser i
nedanstående information. Vi hänvisar till respektive arrangörs hemsida för aktuell information. John Doe anordnar spelning på Kårhuset Kollektivet 1/4. På scenen: Hemliga Klubben med hits som ”Asshole” och ”Dina föräldrar”. Premiär för MovEat Wine 28/3. Gå mellan åtta olika restauranger i centrala Linköping och prova vin. Kul och nytt koncept. Klubb Din Mamma kör en kväll på Platens bar 27/3. Kvällens bokning är popduon Klara & jag som är aktuella med sin debutskiva. Är du över 40 och vill stuffa loss? Gå till Disco 40 Plus på Konsert & Kongress 4/4. DJ är självaste Clabbe som spelar musik från 70-90-talet. Klubb Hellion fixar en tung kväll på The Crypt 24/4. Headline är lokala hjältarna i Year of the goat, uppbackade av Alfahanne och ett band till. Khaled har utvecklats mycket inom Text & Foto: Camilla Larsson restaurangbranschen H an är väldigt tacksam mot bröderna Issa och Michel Khlaf, som driver både Ekkällan Mat & Dryck och Mosaik. – De hjälpte mig väldigt mycket från början när jag kom till Sverige och har hjälpt mig att utvecklas i mitt jobb. Jag fick börja som köksbiträde, sedan började jag baka lite pizzor på Ekkällan Mat & Dryck för att slutligen även få börja jobba som servitör och i baren. Sedan fem år tillbaka har jag jobbat mestadels i köket och när Mosaik öppnade fick jag börja jobba här, berättar han. Bara att han har klättrat så mycket inom restaurangbranschen är imponerande, men det är ännu mer imponerande när man tänker på att han samtidigt har lärt sig ett nytt språk och anpassat sig till en ny kultur. – Det första fem åren i Sverige var väldigt tuffa, men jag trivs jättebra. Linköping är en fantastisk stad och jobbet har hjälpt mig att trivas ännu mer. Jag får dessutom hela tiden öva på min svenska, säger han. Vad har du för framtidsplaner? – Jag vill fortsätta utvecklas och lära mig så mycket jag kan. 28 NOLLTRETTON FAKTA Khaled Nano Ålder: 44 år. Bor: Linköping. Gör: Jobbar på Mosaik. Intressen: Familjen och matlagning. Khaled Nano flyttade från Irak till Sverige 2007. År 2008 började han jobba på Ekkällan Mat & Dryck. Idag jobbar han i köket på Mosaik och trivs väldigt bra inom krogbranschen. Vad utmärker Mosaik? – Innan restaurangen öppnades totalrenoverades allt så det är en väldigt fin restaurang. Det finns ett stort utbud på mat från olika länder såsom exempelvis Libanon, Turkiet, Syrien, Grekland och Sverige. Oavsett vad man gillar kan man hitta sin favoriträtt här. Efter måltiden passar det bra med en god baklava. Vad är det roligaste med ditt jobb? – Att man får träffa så mycket människor och att ge gästerna bra service. Vad krävs för att jobba inom restaurangbranschen? – Ett intresse för mat, att man är bra på att möta gäster och att man har en bra inställning. Nytt namn och breddad verksamhet Bar BQ på Kungsgatan 22 har fått nya ägare och bytt namn. Sedan den 14 februari heter restaurangen numer Station Blå Bar & Restaurang. I och med ägarbytet händer det även en hel del nytt på restaurangen. Den största nyheten är att restaurangen har blivit en gastropub och breddar sin verksamhet. Med fullständiga rättigheter och en à la carte-meny med flera spännande nyheter har de valt att satsa på en kvällsverksamhet. Menyn är till stora delar inspirerad av Grekland och Medelhavet. Under veckodagarna kommer de dessutom att ha after work med förmånliga priser. MER GREKISKT Givetvis kommer de även att ha kvar lunchen som, precis som innan, kommer att bestå av mycket husmanskost. Vill man inte slå sig ner och äta i den trivsamma restaurangen utan hellre vill äta hemma erbjuder de såklart take away både vid lunch och på kvällen. Ser vi framåt kommer Station Blå Bar & Restaurang att satsa ännu mer på grekiska rätter och kommer inom en snar framtid att göra om menyn ytterligare. De planerar även att lunchen ska bli mer medelhavsinspirerad. (CL) Foto: Shutterstock