Grillad Kejsarhatt med örtsemulsion 4 st Kejsarha
ttar (stora) 4 dl Hackade örter av: Gräslök, Persilja, Timjan Dill 3 st Äggulor 3 msk Citronsaft 1,5 dl Olivilja Sal Peppar Skär kejsarhatten i skivor på längden, ca 0,5 cm. Pensla på oliviolja, salta och peppra. Låt vila medan du gör örtemulsionenen. Finhacka örterna, tillsätt äggulorna och mixa snabbt ihop. Tillsätt oljan i fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa. Rör ner salt, peppar och citronsaft. Servera ihop med ugnsrostade grönsaker! Pastasås med ostronskivling Recept för 4 personer 400 g Ostronskivling 1,5 dl Hackad purjolök 1 st 1 st 1 pkt Bacon 1 .5 dl Vatten 1 dl Smetana chilipeppar Hetta upp 5 msk solrosolja i en panna, riv ner ostronskivlingen och stek ganska hårt tills de blir gyllenbruna och krispiga. Lägg de på en tallrik. Hacka paprika, purjolök och bacon i mindre bitar och stek på medelvärme, tills de fått färg. Tillsätt sedan buljong och vatten, låt puttra någon minut. Rör till sist ner smetana och den stekta ostronskivlingen. Servera med färsk Tortellini och en grön sallad. Sommarsallad med Gul Ostronskivling Recept för 4 personer 150 g Gul ostronskivling 4 dl 1 st Färdigkokt bulgur Rödlök 100 g Fetaost 2 st Tomater Saft från 1 lime 1 tsk Sambal oelek 1 st Avokado Koka upp bulgur efter anvisningen på paketet, skär lök,tomat,fetaost och avokado i bitar och blanda i stor skål. Blanda ihop limesaft med sambal oelek och häll över blandningen. Rör ner bulgur och riv till sist ner den råa ostronskivlingen i salladen. Servera med nybakt bröd! Följs oss på Facebook för fler tips och recept! Skär svampar, lök och tomater i mindre bitar. Häll vatten och fiskbuljongerna i en gryta, låt koka upp. Lägg i citrongräs, chili och ingefära, låt koka 2- 3 minuter. Häll sedan i allt utom koriandern och låt puttra ytterligare 8-10 minuter. Strö över hackad koriander och servera med nybakt bröd! Recept gjort av Dee för Östragärde Gård Tärning grönsaksbuljong Röd paprika Skaldjurssoppa Recept för 4 personer 250 g Räkor 250 g Bläckfisk 100 g Musslor (finns också fryst seafoodmix 500 gram) Fiskbuljongtärningar 2 st 1 l Vatten 3 skivor Ingefärarot 150 g Ostronskivling 200 g Kejsarhatt (i skivor) 3 st 2 st 1 st 10 st 3 st 1 dl 3 tsk Limeblad Tomater Saft från lime Fishsås 1 tsk Salt 1 dl Coccosmjölk 1 kruka Finhackad koriander Grovhackat citrongräs Röda chilifrukter (Hackade och urkärnade) Rödlök Klicka!