Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Bland klövar och vingar
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Blev av med vapnen
Svensk Jakt Rådjursdrev
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Handkikare
Svensk Jakt Vargens år
Svensk Jakt Redskapsboden
Svensk Jakt Kronförvaltning
Svensk Jakt Vattenrallen
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Hört, sett & läst
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Viltsmak VILTSMAK » Viltmat på japansk
a D RECEPTET Carl Dreyer är en välkänd jaktprofil och kock, som driver restaurangen på familjegården Blommeröd utanför Höör i Skåne. Han syns också med sin kreativa viltmat på många festivaler och event runt om i Sverige. reyer’s street food är en resande pop-up med hamburgare tillagad enbart på vilt. Under tre vintermånader serverade till exempel Carl Dreyer sin vilda gatumat i Humlegården i Stockholm. Under devisen Game Changing Street Food drevs den lilla kiosken som ett viltmatskök där lunchätare kunde handla dovhjortsburgare och sandwich med dovhjortsstek. Medan kunderna väntade på sin burgare serverades de en smakrik varm viltbuljong, gjord på dovhjortsben och rotfrukter, som fått sjuda på spisen i fem– sex timmar. – Jag vill inspirera folk att laga vilt på annat vis än som stek med gelé och sås, säger Carl Dreyer som just nu skriver en viltkokbok. Resor till Japan har exempelvis inspirerat Carl till nya sätt att laga vilt, och här delar han med sig av tre recept och bilder ur den kommande kokboken. Missa inte den panerade vildsvinsschnitzeln på japanskt vis; tonkatsu blir sommarens favoritmat. Svensk Jakt testade receptet på tonkatsu med en bit älginnanlår. Också gott! SNABBMAT Under tre vintermånader serverade Carl Dreyer vild snabbmat i Humlegården i Stockholm, bland annat dovhjortsburgare och sandwich med dovhjortsstek. Dovburgare med karamelliserad lök, cheddar, kimchimajonnäs, pickles och sallad. Carl Dreyer. SVENSK JAKT Nr 6 2023 85
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer