Buffé 1
CHICKEN FARRO SALAD – Kycklingsallad med hel dink
el Farro på italienska, dinkel på svenska. En gång tog man bort salladen från menyn men blev överösta med brev och mejl. Nu är chicken farro salad på menyn för att stanna. FÖR 4 PERSONER 2 dl hel dinkel eller matvete 1 romansallad 250 g tillagat kycklingkött (t ex plockat kött från ½ grillad kyckling) 1 burk kronärtskockshjärtan (ca 400 g) ½ dl torkade dadlar 1 dl torkade tranbär 60 g manchegoost 1 dl skållade och skalade sötmandlar VINÄGRETT 2 msk vitvinsvinäger ½ msk flytande honung 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 dl kallpressad rapsolja GÖR SÅ HÄR: 1. Tillaga dinkeln enligt anvisning på paketet. Låt svalna. 2. Bryt salladen i mindre bitar och lägg i en stor skål med kycklingköttet i mindre bitar. 3. Häll av kronärtskockorna och skär i bitar. Kärna ur dadlarna och skär i mindre bitar. Tillsätt skockor och dadlar tillsammans med tranbären och den avsvalnade dinkeln i skålen. 4. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och skeda lite över salladen. 5. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med hyvlad manchego och mandlar. Bjud resten av vinägretten till. Enkelheten regerar. Grymma gryn True Food gillar hela korn, som dinkel, vildris, vete och quinoa. De ger gott 6 B U F F É 2 • 2013 tugg och fina fibrer. Lågt GI och jämnare blodsocker får man på köpet. hitta fl era! Fler dinkelrecept på ICA .se