Jaguarkockens PEPPARROTSSKÖTT PEPPARROTSKÖTT på h
ögrev av vilt samt kokt potatis Härligt långkok på jägarnas vis! Portioner: 6 personer Tid: Ca 3 timmar Ingredienser: 1,4 kg högrev el. bog av älg/ dovvilt/kronhjort 1,2 kg potatis 4 morötter 3 gula lökar 2 l egentillverkad fond alt. fond konc. + vatten 1 kruka kruspersilja 1 pepparrot alt. riven pepparrot på tub 5 dl grädde 8 hela vitpepparkorn 3 lagerblad 2 msk torkad timjan vitvinsvinäger maizena salt och peppar Gör så här: • Skär köttet i grytbitar om ca 3 x 3cm stora tärningar. Skala lökarna och dela i klyftor samt skala moroten. Lägg allt i en stor kastrull och fyll på med fonden. Koka upp och ta bort skummet som bildas på ytan i kastrullen. • Tillsätt vitpeppar, lagerblad, timjan samt endast stjälkarna av persiljan. Låt koka tills köttet nästan faller isär, ca 1,5 - 2 timmar. • Skala potatisen och låt den koka ca 20 minuter i saltat vatten tills de är färdiga. • Sila av fonden från grytan, tillsätt grädden och låt såsen koka ihop något. Skala och riv pepparroten fint på ett rivjärn. Tänk på att pepparroten kan variera 86 JAGUARMAGASINET.SE