Nöjesnytt Jönköping 1
Nöjesnytt Jönköping På krogen
Nöjesnytt Jönköping Erik Saade
Nöjesnytt Jönköping Filip & Fredrik
Nöjesnytt Jönköping Laleh
Nöjesnytt Jönköping In Flames
Nöjesnytt Jönköping Gollan
Nöjesnytt Jönköping Mode
Nöjesnytt Jönköping Accessoarer
Nöjesnytt Jönköping Trend
Nöjesnytt Jönköping Vårens skor
Nöjesnytt Jönköping Jönköping street fashion
Nöjesnytt Jönköping Spring inspiration
Nöjesnytt Jönköping London fashion report
Nöjesnytt Jönköping Klockor
Nöjesnytt Jönköping Makemy.se
Nöjesnytt Jönköping Svar på tal
Nöjesnytt Jönköping Urmakaren under luppen
Nöjesnytt Jönköping Med koll på innehållet
Nöjesnytt Jönköping Bob Hund
Nöjesnytt Jönköping Den Svenska Björnstammen
Nöjesnytt Jönköping Studentliv
Nöjesnytt Jönköping Teknikprylar
Nöjesnytt Jönköping Orvar tycker till
Nöjesnytt Jönköping Citypuls
Nöjesnytt Jönköping Notiser
Notiser FOTO: MIKAEL MALMBORG TVÅ ÅR MED ITALIENS
K MATKULTUR BONARELLI Aftonen bestod av bubblande välkomstdrinkar, en stor buffé och musikuppträdande av en välkänd italiensk duo. Mojje har tidigare varit kökschef på många olika restauranger i Jönköping där han genom åren samlat på sig stor erfarenhet inom branschen. Den 22 mars 2010 slogs dörrarna upp till den italienska restaurangen Bonarelli i stora och rymliga lokaler på Rosenlund. På menyn återfinns självklart italienska specialitéer som bland annat pizza och pastarätter. – Vår kock, som är italienare, tycker det är riktigt kul att får göra det han tycker bäst om. Vi letar alltid efter de bästa råvarorna när det gäller alltifrån skinkor och ostar till kött och pasta. Självklart jobbar vi enbart med färsk pasta, förklarar ägaren. Här finns dessutom en hel del italienska viner att välja bland, men även från övriga välden. I FASCINERAS AV ITALIENSKA MATKULTUREN Ägaren Mojje Younan har sedan länge haft ett stort intresse för Italien och fascinerats av landets matkultur. – Jag har varit nere i Italien flera gånger för att insupa matkulturen. Vi försöker ta vara på den här och vill att våra gäster ska sitta länge och njuta av maten, utan att behöva känna någon stress, säger han. Vicechefen Nicole Younan menar att det inte bara handlar om maten. – Vi vill att restaurangen ska kännas så italiensk som möjligt, därför har vi också skapat en italiensk image i alltifrån inredningen, med italienska motiv på väggarna, till italiensk musik i högtalarna. Ibland också livemusik, berättar hon. POPULÄR FAMILJEBRICKA Bland restaurangens specialitéer hittar man bland annat den italienska familjebrickan – en bricka full av italienska godsaker att ta med sig hem, eller avnjuta på plats. – Den är jättepopulär och perfekt för de som vill lära känna de italienska smakerna. Vi kör också stor italiensk buffé både på onsdagar och på fredagarnas After work, säger Mojje. Han vill också framhäva att restaurangen är ensam i stan om att under lunch erbjuda husmanskost som förgylls av en italiensk touch. – På helgerna dyker det även upp lite udda rätter på menyn som kanin eller spännande italienska grytor. ANORDNAR FESTER Tack vare de stora och öppna ytorna är restaurangens lokaler bra lämpade för events och andra festligheter. Med sina 160 sittplatser kan de ta emot större sällskap och har regelbundet företagsfester såväl som bröllopsfester på plats. – De öppna ytorna gör att folk ser varandra och känner gemenskap och att de är tillsammans, menar Mojje. Närheten till Elmia och Kinnarps arena gör också att besöksantalet växer kring mässor, konserter och HV-matcher. – Vi har fått väldigt bra feedback under de här två åren vilket känns riktigt roligt, säger restaurang Bonarellis ägare Mojje Younan. ■ TEXT: MIKAEL MALMBORG två års tid har de försett jönköpingsborna med mängder av olika italienska smakupplevelser. Och nyligen firade restaurang Bonarelli sitt 2-årsjubileum med en kväll full av pompa och ståt. – Vi ville bjuda in våra kunder till en helkväll, säger ägaren Mojje Younan. SWEETME GODIS & GLASS FÖR ALLA SMAKER namnet Sweetme. Syftet är att vara den kompletta specialbutiken för konfektyr och glass. Ä Under ett års tid har butiken jobbat med att ta fram sitt nya varumärke i nyrenoverad butiksmiljö med lockande exponeringar för att göra det lättare för kunden att hitta det lilla extra. 70-tal möter 2000-tal i den nya vita och turkosa inredningen. – Kunderna har varit jättepositiva till det nya utseendet, säger butikschefen Terese Walldoff. "NÅGOT FÖR ALLA" Sweetme vänder sig till en bred målgrupp. I sortimentet finns allt som förväntas i en godisbutik – från lösviktsgodis och naturgodis till chokladförpackningar och barngodis. Men här finns också godsaker för finsmakaren som söker kvalitet utöver det vanliga, som handgjord gourmetchoklad. – Det finns något för alla här. Och hittar man inte det man söker hjälper vi i personalen jättegärna till. Tveka inte att fråga oss, säger Terese. – Vi kommer dessutom alltid ha ett bra sortiment av sockerfritt och laktosfritt godis, säger ägaren Patrik. EGENTILLVERKAD GLASS Butiken har sedan länge haft sin egentillverkade glass som görs efter eget recept. – Den är helt unik och väldigt populär. Den tillverkas på plats så färskare blir det inte, säger ägaren. Sweetme har även tagit fram så kallade "Takehome-lådor" för att kunden ska kunna ta med sig glassen och njuta av den exempelvis hemma. – Lådorna håller glassen kall hela vägen hem. De är också perfekta att ta med till stranden i sommar, säger ägaren. Här finns också specialutformade glassmenyer att välja på som bland andra "Polka", "Frutti" och "Tivoli". – Vi kommer att utveckla menyerna ytterligare till sommaren, berättar Patrik. STORT UTBUD AV PRESENTFÖRPACKNINGAR Sweetme satsar nu stort på att bredda utbudet av presentförpackningar av korgar, porslin och cellofan. – Det är den perfekta presenten till festen, födelsedagen eller till någon du tycker lite extra om. De passar också utmärkt för företag att ha i konferensrummet eller i lobbyn, menar Patrik. – Personalen hjälper gärna till att handplocka ihop presentförpackningarna, tillägger han. Sweetme hjälper också till med godispåsar till barnkalas. – Många har idag tidsbrist och kan då vända sig till oss. Vi hjälper till att plocka ihop godispåsar efter kundens beställning och önskemål, säger Patrik. FOTO: MIKAEL MALMBORG FORTSÄTTER UTVECKLA KONCEPTET Enligt ägaren är tanken är att bygga vidare på varumärket framöver genom att bland annat öppna fler butik. – Planer finns också på att börja samarbeta med restauranger som ska ha vår fräscha Sweetme-glass, säger han. ■ TEXT & FOTO: MIKAEL MALMBORG nda sedan A6 Center öppnade har denna godisbutik erbjudit sitt breda utbud av godis och sin populära egentillverkade glass. Butiken som till nyligen hetat Namsi har nu utvecklat sitt koncept med ett helt nytt utseende – detta under det nya 76 | nöjesnytt
Nöjesnytt Jönköping Digilistan
Nöjesnytt Jönköping Recensioner
Nöjesnytt Jönköping Serier