STT 1
Bilaga som medföljer STT vecka 34 2016 Texasdagar
na i Svenljunga 26-27 augusti 11 Ta med pajen och kom Hela Sverige bakar. Åtminstone om man får tro det välkända tv-programmet med samma namn. Texasdagarna hoppar givetvis på trenden och arrangerar en smakrik pajtävling! – Vi uppmanar alla att delta, säger centrumledaren Charlotta Juntorp. Vad utmärker den perfekta pajen? Ska själva degen vara krispig? Frasig? Eller sådär mjuk och varmt följsam i munnen? Och vad ska man egentligen fylla den med för innehåll? Det är den sortens frågor som de som vill vara med i Texasdagarnas pajtävling får ställa till sig själva innan tävling. Bakning ligger helt rätt i tiden menar Charlotta Juntorp, centrumledare på Föreningen Svenljunga Handel och Service. – Dessutom har pajer en lite amerikansk prägel och vi tyckte det passade utmärkt i programmet. Hon hoppas att så många som möjligt tar chansen att delta. – Vi skickar en uppmaning till alla: Baka en paj och ta med den till torget! Charlotta Juntorp beskriver sig själv som en gottegris som älskar alla sorters pajer. Har du själv någon särskild favoritpaj? – Svårt. Just med pajer är det väldigt säsongsbundet för min del. Den första rabarber pajen är ju alltid väldigt god. Men äppelpaj är verkligen inte dumt det heller, säger hon. Smakdomarna som kommer att utnämna en segrare går på tre kriterier: smak, konsistens och utseende. – Juryn består av tre personer. En bagare från Ica, en representant från Det goda hos Lisa, samt en från Bryggan i Ulricehamn, säger Charlotta Juntorp. Du kommer inte att vara en av medlemmarna i juryn? – Nej, men det hade jag gärna varit, hahaha! ISAK ANDERSSON redaktion@stthuset.com 50% Braständare XL, 144 st (O.p. 89:-) 50% Glasrengöring (O.p. 186:-) BRASKAMIN I GJUTJÄRN KEDDY K700 Täljstenstopp, sidoglas och dekorlucka finns som tillval. Rek ca pris från 18.900:Erbj. gäller t.o.m. 15/10 -16 Kindsvägen 7, Svenljunga 0325-61 19 00 Allbilverkstad · Service och reparationer · Plåtskador · Reservdelar · Däck mm Boråsvägen 19 • info@svenljungabilteknik.se • 0325-135 10 Öppet: Måndag 13–18 Onsdag 16–18 Lördag 10-13 FRAMÖVER KÖR VI MED LÖRDAGSÖPPET – Välkomna! Uthållig, lugn och pålitlig Nordsvensk brukshäst: Är en av tre häst raser som har utvecklats i Sverige. De andra är gotlandsruss och den svenska ardennerhästen. Historik: Den nordsvenska brukshästen är ett kallblod som har avlats fram ur skandinaviska arbetshästar, som i sin tur härstammar från den förhistoriska skogshästen. Egenskaper: Dagens ras brukar klassas som uthållig, lugn och pålitlig, vilken traditionellt sett har passat utmärkt i rollen som arbetshäst i jord- och skogsbruk. Hästen är dock väldigt allround och kan även hävda sig i ridsporter som dressyr, hoppning och fälttävlan. Öppet på Texasdan! Lördag 27/8 kl. 10-13 JUST NU! SIDOGLAS PÅ KÖPET VÄRDE 2 000:Intervallstillägg Serviceanmärkningar: .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... Service med stampel i boken ..