Buffé 1
BAKA, JULENS K smaKAAKA GLÖM INTE SAfFran röDBeTs
KAka MED SAFFRANSCRÉME 4 dl Vetemjöl 3,5 dl Strösocker 0,5 tsk Salt 2 tsk Santa Maria Kardemumma, malen 1 msk Santa Maria Kanel, malen 0,5 tsk Santa Maria Muskotnöt, malen 1 tsk Santa Maria Bikarbonat 1 tsk Vaniljsocker 3,5 dl Raps- eller solrosolja 3 st Ägg 3 dl Rödbetor, rivna 3 dl Valnötter hackade SAFFRANSCRÉME 200 g Philadelphiaost 1,5 dl Florsocker 0,5 g Santa Maria Saffran TILLAGNINGSINSTRUKTIONER Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund bakform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt rödbetor och valnötter. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt kakan svalna något i formen och ta sedan bort kanten. SAFFRANSCRÈME Blanda ihop philadelphiaost, florsocker och saffran med en elvisp. Bred på kakan när den har svalnat. Lokala avvikelser kan förekomma. Följ oss på facebook.com/santamariasverige santamaria.se