Buffé 1
NÄST SIST Fika i advent ICA-kort: 033-47 47 90 IC
A kundkontakt: 020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Buff éredaktionen/växeln OTW: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius (föräldraledig), Sofi a Nilsson (vik), sofi a.nilsson@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Irina Rönnskog Webbredaktör: Camilla Thörnqvist camilla.thornqvist@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ica.se/buff e hittar du bland annat utlovat extramaterial, information om rekvisita och det digitala arkivet. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICA-kort. Mer info på ica.se. FÖR ALLA Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, gräddfi l och färskost. KRYDDIG KAKA MED LINGONFROSTING Perfekt till adventskalaset. Sätt ugnen på 200°C. Häll av, skölj och mixa 1 förpackning kokta stora vita bönor (ca 400 g). Vispa 2 ägg och 2 ½ dl strösocker pösigt i en bunke, ca 3 minuter. Tillsätt bönmoset, 1 dl gräddfi l och 100 g smält smör. Vispa till en jämn smet. Sikta ner 3 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk bakpulver, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk malen kanel Vinn 300 kr i matpengar! 2. Lunchen på avd 61 serveras A. Halv ett B. Halv elva C. Halv tolv 3. Femma på kaff ebrödstoppen A. Morotskaka B. Kladdkaka C. Wienerbröd Bönestund! Baka med bönor? Självklart! Den kryddiga kakan blir extra saftig med mixade vita bönor i smeten. Recept Sofi a Nilsson Foto Jenny Grimsgård och 1 tsk malen kardemumma och blanda noga. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. LINGONFROSTING Vispa 200 g färskost av philadelphiatyp, 50 g rumsvarmt smör och ¾ dl fl orsocker. Rör ner 1 dl frysta lingon. Bred detta över kakan. Garnera med sockrade frysta lingon. 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner svaren på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ica.se/buff e – senast den 3 december. Vinnarna presenteras på ica.se/buff e från den 12 december. 1. Wikströms isterbandsrecept från A. Mormor B. Farmor C. Faster 4. Klassisk huvudråvara i osso buco A. Kalvlägg B. Fläsklägg C. Lammlägg FÖRRA NUMRETS RÄTTA SVAR: 1B, 2B, 3A, 4C, 5B Nästa nummer kommer 12 december Sköna gröna långhelger Vi kryddar julbordet med fräscha gröna smaker. Till nyår slopar vi feststressen och bjuder på en avslappnat plockig meny med asiatiska förtecken. Missa inte våra veggovänliga pastarätter. ILLUSTRATION: IRINA RÖNNSKOG N u g i Vi önskar er en GOD jul och ett GOTT nytt år! till sist... B U F F É 8 • 201 4 Många har hört av sig... Men vad tycker du om Buffé? Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 5. Underlättar vid köttbullerullning A. Vatten B. Handkräm C. Olja Bjud in till värmande kalas i advent e l buf1411s8-13 Stallet.k.indd 11 Clara och Anna tar igen sig vid brasan eſter ridturen Hemlagat Philip och Elin provsmakar den hemgjorda salsiccian. Rotfruktschips, ett gott bröd och äppelmust är gott till. B U F F É 1 1 • 2 0 1 4 11 2014-10-23 14:3 n . det Pyssligt? Ja! Men så himla gott. Ring en vän och stoppa en korv. ä r ju ..