Buffé 1
Lisens sommar »Sardeller, oliver och olivolja fin
ns alltid i mitt sommarskafferi.« BONDSALLAD MED ÄGG OCH BACON »Perfekt sommarlunch – enkelt, rustikt och mättande. Jag garnerar gärna med ätbara blommor, t ex indiankrasse.« FÖR 4 PERSONER 1 paket bacon (140 g) 1 ciabattabröd (ca 125 g) 2 ägg 150 g haricots verts 1 kruksallad 1 ask körsbärstomater 250 g 1 dl kalamataoliver olivolja, flingsalt, salt, nymalen vitpeppar, ev krasse blommor VINÄGRETT 1 tsk dijonsenap 1 finriven vitlöksklyfta 1 msk vit balsamvinäger 1 ägg 1/2 dl olivolja GÖR SÅ HÄR: 1. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Bryt i mindre delar. 2. Bryt brödet i bitar. Torka ur stekpannan. Bryn brödet i 2 msk olja. Krydda med 1/2 tsk flingsalt. 3. Mjukkoka äggen i en kastrull ca 5 minuter. Skala och klyfta äggen. 4. Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 3 minuter i en kastrull. Häll av och låt rinna av. 5. Riv eller skär salladen i bitar. Dela tomaterna. 6. Vinägrett: Vispa ihop senap, vitlök och vinäger. Knäck i ägget och blanda väl. Vispa i oljan. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. 7. Blanda vinägretten med bacon, haricots verts, sallad och tomater i en skål. Lägg upp på fat. Garnera med äggklyftor och ev krasseblommor. Servera genast. FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta. Gör laktosfri: kontrollera brödet. Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet. Gör äggfri: uteslut de kokta äggen samt ägget i dressingen. Kontrollera brödet. Sugen på matjessill med kapris och brynt smör? Titta in på ICA.se/buffe BUFFÉ 6 –7 • 2 012 21 RUSTIK SOMMARLUNCH