Hemma i HSB Göteborg 1
RECEPT Mat smakar bäst ute och en härlig picknick
med nära och kära är alltid en bra idé. Nu såväl som alla andra somrar. Wraps går att förbereda och är lätta att äta med händerna – alltså perfekta för picknickkorgen!Vi har listat våra favoritrecept, som också är goda att kombinera. TEXT & FOTO JOHANNA LAGERFORS OCH ANDREA BRANDIN Mexikanska wraps med kyckling och sötpotatis 8 miniwraps Salta sötpotatisfries och limestinn guacamole är en oslagbar kombo. Det har vi utnyttjat i detta recept på mexikanska miniwraps. 8 små tortillabröd Sötpotatispommes: 2 sötpotatisar 1 tsk olivolja flingsalt Kyckling: ca 500g strimlad kycklingfilé olja att steka i 1 vitlöksklyfta 1 tsk spiskummin lite finhackad chili / chili flakes 1/2 lime, zest och saft Guacamole: 2-3 avocado 1/2 rödlök 1/2 lime Vitlök salt och peppar Övrig fyllning (ta det du gillar, våra förslag nedan): färsk koriander sallat tunna morotsstavar tunna gurkstavar majs Gör så här: Sätt ugnen på 225 c. Skala och skär sötpotatisarna till smala ”pommes frites”. Vänd dem i olja och flingsalt och placera dem på en plåt, helst så att de inte rör varandra. Baka i mitten av ugnen 15-20 minuter. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs en hackad vitlök. Blanda i spiskummin och hackad chili. Stek därefter kycklingen i kryddblandningen. Tillsätt zest och saft från en halv lime. Dela och kärna ur avocadon. Blanda fruktköttet med finhackad rödlök, saften från den andra limehalvan och en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar. Bred ut guacamole på tortillabröden och lägg därefter på kyckling, sötpotatis och övrig fyllning. Vik tortillabröden och bind om bakplåtspapper och ett snöre för trevlig servering. (Praktiskt tips om du ska ta med wrapsen på picknick: Välj stora tortillabröd istället. Rulla till en wrap inslagen i bakplåts- eller smörgåspapper. Ta med en kniv och dela rullen på mitten när det är dags att äta!) Tips! Får du tortillabröd över – gör quesadillas. Stek bröden dubbla i stekpannan, med lite ost och grönsaker emellan. Salta och peppra, klart! Gott och lätt att äta med händerna eller doppa i överbliven guacamole. HEMMA I HSB 2.2020 / GÖTEBORG