Hemma i HSB Göteborg 1
RECEPT Färgglada rödbetswraps 4 wraps (8 halvor)
Rödbetor är alltid kul att laga mat med eftersom resultatet blir så vackert. Speciellt när cerise rödbetshummus får möta knallig orange morot och frisk grön ruccola. 4 tunnbröd ruccola 1 morot gurka 2 msk färskost 1 msk rostade solrosfrön salt och peppar Rödbetshummus: 3-4 kokta och skalade rödbetor 1 burk kikärtor 1 msk tahini (sesampasta) 2 vitlöksklyftor saften från en citron 1 tsk japansk soja 4 msk olivolja salt Gör så här: Mixa hummusens alla ingredienser till en slät röra. Bred ett generöst lager färskost på tunnbröden, därefter ett lager rödbetshummus. Toppa med ruccola, finstrimlade morotsstavar och fetaost. Rulla ihop till en wrap med bakplåts- eller smörgåspapper om. Skär i två delar vid serveringen! Asiatiska wraps med koriander och mango 4 wraps Lätt och fräsch känns denna wrap, med lax och mango som bas. Vi kan nästan lova att såsen blir en favorit, god även till grillade grönsaker. salladsblad mango finstrimlade morötter solrosfrön färsk koriander Lax: kallrökt lax 1 dl japansk soya 1/2 dl honung 1/2 dl ljus sirap en liten bit riven ingefära HEMMA I HSB 2.2020 / GÖTEBORG Mango-lime-sås: 1 dl majonnäs 1 lime, zest och saft några skedar mango chutney Gör så här: Koka ihop marinaden till laxen. När den svalnat, lägg i strimlad lax. Blanda ingredienserna till limesåsen. Skiva mango och morötter. Rosta solrosfröna i lite salt och olja i en stekpanna. Bred ut 2-3 stora sköljda salladsblad på ett bakplåtspapper. Toppa med den marinerade laxen, skivad mango, morotsstavar och färsk koriander. Strö över rostade solrosfrön och klicka över mango-limesåsen. Rulla ihop till en wrap med bakplåts- eller smörgåspapper om. Skär i två delar vid serveringen!