Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg PÅ KROGEN
Redan på 1000-talet förstod den danska kungamakte
n att utnyttja den strategiska belägenheten av en borg på den höga strandbrinken vid Öresund. Nu tar Christoffer Ohlsson och Joacim Sjövall över. förtrollande. - Det är vansinnigt att tornen har varit stängda så länge. Jag A gissar att 99 % av helsingborgarna aldrig ens har varit inne i tornen. Tornen har tidigare använts av klubbar och slutna sällskap, vi vill öppna upp dem för allmänheten. Alla ska kunna komma hit för att äta, fika eller ta en öl i baren eller på vår plaza. Vi vill tvätta bort ryktet om att allting här är svindyrt och exkluderande. Alla är välkomna, säger Joacim. UTBUD Trappan anlitar lokala leverantörer, använder närproducerade råvaror till stor del och vill erbjuda hög kvalité till ett bra pris så att alla ska kunna gå dit och äta. Trappan har ett öppet kök vilket gör att restaurangbesöket blir en upplevelse för alla sinnen. Planeringen är i full gång för en caféverksamhet på balkongerna och där ska man kunna förse sig med allting från frukost till en trevlig after work. Menyns rätter kommer att bestå av noga utvalda råvaror och svenskt kött från Mästerlivs. – Vi har en stående meny av husmanskost som pyttipanna och köttbullar. Dessutom erbjuder vi även affärslunch med grillat, helstekt och utvald dessert. Vi använder Vingruppen, Åbro och Helsingborgs bryggeri som leverantör av dryck. Joacim är dessutom sommelier och finns på plats nästan dygnet runt, säger Christoffer. ÅRET OM DYGNET RUNT Trappan kommer att erbjuda någonting för alla i stort sett dygnet runt. På morgonen kan man äta eller ta med sig frukost och på natten kommer det att bli klubb och däremellan restaurang. – Naturligtvis kan vi inte ha öppet hela natten men det kommer att bli ett skönt förfesthäng innan man går vidare ut till nästa ställe. Det ska bli en skön lounge här med goda drinkar, cocktails och ett brett sortiment, säger Joacim. Redan den 12 oktober smygstartar Trappan varje lördag och söndag 12 | nöjesnytt tt ta ett steg in i något av de två tornen är som att komma in i en avlägsen värld. Man slås av beundran över den vackra byggnaden samtidigt som det känns magiskt och mellan 11.30-15.00 med riktigt god dansk helgmeny bestående av fläskstek med rödkål, äppelmos samt gräddsås alternativt dansk äggkaka med bacon och tillbehör inklusive dessert för ett riktigt förmånligt pris. – I slutet av oktober kommer vi att ha en Grand Opening, en stor invigningsfest. Mer info om invigningen kommer på vår hemsida som vi uppdaterar ofta, eller följ oss på facebook. HISTORIK Byggnaden heter Konung Oscar II:s terrasstrappor och förbinder Stortorget och Konsul Trapps plats med det medeltida försvarsoch residenstornet Kärnan. Trapporna byggdes åren 1899–1903 av arkitekt Gustaf Améen. I trappornas norra torn finns Terrasshissen, en 33 meter hög hiss invigd år 1909. Den nuvarande hissen installerades dock 1990. TEXT: LINN WIDÉN FOTO: PEPPE LAVRÉ Vi int ar
Nöjesnytt Helsingborg HÖSTENS MODE
Nöjesnytt Helsingborg NOTISER
Nöjesnytt Helsingborg RECENSIONER & FILMKOLL
Nöjesnytt Helsingborg TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Helsingborg SERIER