019 1
MAT TEXT: THOMASHELSING RECEPT: JIMMIE LANNÉR BIL
D: GITSY LANNÉR LO MEIN Recept Ingredienser sås Du vill ha det snabbt och enkelt men du vill inte betala utkörningsavgift varje kväll. Lösningen? Fixa Kinamaten själv! Går både snabbare och enklare och gör du inte bort dig totalt blir woken mycket godare. Hemligheten? Du petar i bara de ingredienser du tycker bäst om. Här är i alla fall vårt förslag på kinesisk wok: Lo mein – en kantonesisk maträtt med äggnudlar där ingredienserna varierar och den gemensamma nämnaren i alla recept är just äggnudlarna. Lo mein betyder för övrigt just omrörda nudlar vilket skvallrar om hur enkelt det här är att få till bra. Börja med att förbereda såsen. 1 dl soja 4 msk risvinäger 2 msk mörkt socker 3 st mosade vitlöksklyftor 2 msk riven färsk ingefära 2 tsk sesamolja 2 tsk sriracha Blanda allt i en skål och ställ åt sidan. Koka sedan 1 pkt äggnudlar enligt anvisningen på förpackningen och ställ åt sidan. 1 msk jordnötsolja 500 g köttfärs 1 st hackad gul lök Stek köttfärs och lök 3–5 minuter och sila sedan bort överflödigt fett. 1 st röd paprika i skivor 1 st broccolibukett isärbruten 5 st skivade champinjoner 1 st skivad vårlök (spara lite av det gröna för att strö över vid servering) Blanda in allt i den färdiga färsen och fräs runt 2–3 minuter. Häll i såsen och låt få ett uppkok. Tillsätt nudlarna, blanda runt försiktigt och låt puttra i 1 minut. Strö över skivad vårlök vid servering. 32 NOLLNITTON