Nöjesnytt Jönköping 1
Nöjesnytt Jönköping Sida 2
Nöjesnytt Jönköping Sida 3
Nöjesnytt Jönköping Mingel
Nöjesnytt Jönköping Sida 5
Nöjesnytt Jönköping Sida 6
Nöjesnytt Jönköping Sida 7
Nöjesnytt Jönköping Sida 8
Nöjesnytt Jönköping Sida 9
Nöjesnytt Jönköping Sida 10
Nöjesnytt Jönköping Sida 11
Nöjesnytt Jönköping Sommarmode
Nöjesnytt Jönköping Sida 13
Nöjesnytt Jönköping Sida 14
Nöjesnytt Jönköping Sida 15
Nöjesnytt Jönköping Sida 16
Nöjesnytt Jönköping Sida 17
Nöjesnytt Jönköping Sida 18
Nöjesnytt Jönköping Sida 19
Nöjesnytt Jönköping Sida 20
Nöjesnytt Jönköping Sida 21
Nöjesnytt Jönköping Solbrillor
Nöjesnytt Jönköping Sida 23
Nöjesnytt Jönköping Badmode
Nöjesnytt Jönköping Sida 25
Nöjesnytt Jönköping Sida 26
Nöjesnytt Jönköping Sida 27
Nöjesnytt Jönköping Sida 28
Nöjesnytt Jönköping Sida 29
Nöjesnytt Jönköping Sida 30
Nöjesnytt Jönköping Sida 31
Nöjesnytt Jönköping Krog & Caféguide
Nöjesnytt Jönköping Sida 33
Nöjesnytt Jönköping Sida 34
Nöjesnytt Jönköping Sida 35
Nöjesnytt Jönköping Sida 36
Nöjesnytt Jönköping Sida 37
Nöjesnytt Jönköping Sida 38
Nöjesnytt Jönköping Sida 39
Nöjesnytt Jönköping Sida 40
Nöjesnytt Jönköping Sida 41
Nöjesnytt Jönköping Sida 42
Nöjesnytt Jönköping Sida 43
Nöjesnytt Jönköping Sida 44
Nöjesnytt Jönköping Sida 45
Nöjesnytt Jönköping Sida 46
Nöjesnytt Jönköping Sida 47
Nöjesnytt Jönköping Sida 48
Nöjesnytt Jönköping Sida 49
Nöjesnytt Jönköping Sida 50
Nöjesnytt Jönköping Sida 51
Nöjesnytt Jönköping Sida 52
Nöjesnytt Jönköping Sida 53
Nöjesnytt Jönköping Sida 54 Notiser HUSQVARNA FABR
IKSMUSEUM D et närmar sig högsäsong för Husqvarna Fabriksmuseum. Hälften av sommarbesökarna är turister från utlandet, men nu hoppas man på att också stadens egna invånare ska strömma till. Detta år är extra speciellt eftersom Huskvarna stad fyller hundra år och hundraåringen uppmärksammas självklart på Husqvarna Fabriksmuseum. Det är nämligen också hundra år sedan Wilhelm Tham gick ur tiden. Tham betydde mycket för både fabriken och staden och verkade aktivt för dess utveckling ända fram till sin död 1911. – När Wilhelm Tham kom till fabriken 1877 var den 3000 kvadratmeter stor. 1910 låg den på 40 000, berättar museichef Richard Bindberg. Det säger en hel del om Tham och varför det första man får ta del av när man träder in i utställningslokalerna numera är historien om Tham, fabriken och staden. – Det är bra att ha den här grunden med sig när man går runt i museet, vare sig man vill titta på symaskiner eller vapen, säger Richard. Vissa kommer hit för att titta på en specifik motor medan andra läser noga om varje föremål de passerar. Vi brukar säga att det går en grön tråd genom företaget eftersom Husqvarna tillverkat mycket åt försvaret. Men det är ju inte bara gröna föremål som tillverkats av Husqvarna. Hushållen har fabriken att tacka för mycket. – Det brukar heta att IKEA har försett folkhemmet med inredning. I så fall har Husqvarna försett det med tekniska prylar, säger Richard. Exempel på detta, tillsammans med motorcyklar, motorsågar och mycket annat kan du ta del av på Husqvarna Fabriksmuseum. ■ TEXT & FOTO: EMMA BRÄNNMAN ASOFIEHOF SUSHI LATINO J fter Work hela veckan – på Sofiehof vill man skapa nya möjligheter för människor att mötas efter arbetet. – På fredagar kommer vi ha stor aktivitet runt vår after work, berättar Gitte Darius, som är platschef på Sofiehof. Varje fredag serverar vi en tapasbuffé med ett nytt mattema, samt bjuder på musikunderhållning. Tidigare körde vi Bubbel & Babbel på fredagar – en form av after work som inkluderar ett glas champagne och en tapastallrik för 95 kronor – men hädanefter kommer vi köra Bubbel & Babbel från måndag till torsdag, mellan kl 16-19. En fredag varje månad har Sofiehof quizkväll. Varje quizkväll är en after work som håller på ända fram till midnatt och husbandet Kvick & Co står för musikunderhållningen. I buffén erbjuds smakrika maträtter och det hålls utlottningar med fina priser. Hela våren spirar av spännande händelser på Sofiehof! Vinlistan är ny och erbjuder flertalet champagnesorter och mousserande viner från olika länder. I maj startar Sofiehof upp en bubbelprovning, där vem som helst kan få chansen att provsmaka, lära sig mer om champagne och ta reda på vilka ens egna bubbelfavoriter är. Sofiehofs populära ostronskola löper på och i maj introduceras sommarens à la carte-meny med sparristema. – Vi vill även skapa ett erbjudande för våra stamgäster på lunchen, berättar Gitte. Framöver kommer vi därför att kunna erbjuda våra gäster att äta tio luncher hos oss, men endast betala för nio. Även konferenspaketen kommer att utvidgas på Sofiehof, som i dagsläget kan erbjuda trendiga konferenslokaler, god mat och dryck, samt ett nytt gym med en relaxavdelning. Samarbetet med lokala leverantörer ger möjligheter för fler externa aktiviteter. Framöver kommer det bland annat bli möjligt att anordna segelturer på Vättern som en del av paketen. Läs mer på Sofiehofs Facebook-sida! ■ TEXT & FOTO: SARA ANDERSSON ag kliver in genom Sushi Latinos röda entrédörren och välkomnas av en fräsch och stilren miljö med ljusa träinslag i möbler och väggar. Längs de stora fönstren utmed Klostergatan står svarta barstolar uppställda för gäster som vill avnjuta en måltid på plats i den behagliga miljön med bossa nova-musik i bakgrunden. Loreto Vargas och Mikael Hejel är skaparna bakom restaurangen som har ett speciellt intresse i detta nya sushi–koncept, med influenser av det latinamerikanska köket. – Vi kallar Sushi Latino för Nekkei, vilket betyder ”ett annorlunda koncept” på japanska. Det är en bra beskrivning på restaurangen, säger Mikael. Förutom att erbjuda en delikat sushi innehåller menyn även några latinamerikanska rätter, som till exempel Ceviche Latino – en blandning av färsk fisk och skaldjur i en lag av citron, kryddor och örter. För att komplettera kökets crossover har man tagit hit kocken Claudio Acevedo från Chile, som har omfattande erfarenhet från det japanska köket. Claudio har designat en meny som låter bargästerna göra en resa i nya smakupplevelser, konsistenser och färger. Loreto berättar att sushi är en produkt som inbjuder till kreativitet och den som vill kan också skapa sin egen sushirulle, ”Gör-DetSjälv”, med valfria ingredienser. Sushi Latino har även tagit tillvara på det svenska köket som har visat sig fungera alldeles utmärkt ihop med japansk mat. ”Swedish roll” innehåller lax och skagenröra inlindat i avokado och är perfekt för den som aldrig vågat testa sushi innan. Restaurangen erbjuder förutom lunch, à la carte och take away även catering till grupper och företag. Något annorlunda helt enkelt. ■ TEXT & FOTO: JULIA RENLI 54 | nöjesnytt – ETT ANNORLUNDA KONCEPT
Nöjesnytt Jönköping Sida 55
Nöjesnytt Jönköping Sida 56
Nöjesnytt Jönköping Sida 57
Nöjesnytt Jönköping Sida 58
Nöjesnytt Jönköping Sida 59
Nöjesnytt Jönköping Sida 60
Nöjesnytt Jönköping Sida 61
Nöjesnytt Jönköping Recensioner
Nöjesnytt Jönköping Sida 63
Nöjesnytt Jönköping Sida 64
Nöjesnytt Jönköping Sida 65
Nöjesnytt Jönköping Sida 66
Nöjesnytt Jönköping Sida 67
Nöjesnytt Jönköping Sida 68
Nöjesnytt Jönköping Sida 69
Nöjesnytt Jönköping Serier
Nöjesnytt Jönköping Sida 71
Nöjesnytt Jönköping Sida 72
Nöjesnytt Jönköping Studenterbjudande
Nöjesnytt Jönköping Sida 74