Produktkatalog Foodservice 1
Råg/Havre Övriga rågprodukter KLIPPT RÅG 140094 –
Säck 25 kg Ingredienser Rågkärnor. Egenskaper Fullkornsprodukt av klippta rågkärnor. Användningsområden Används i huvudsak till fullkornsrågbröd, men kan också användas tillsammans med veteprodukter. Blötlägges dagen före eller skållas minst 2 timmar innan användning. SPECIALRÅG 140286 – Säck 20 kg RÅGSKÅLLNING 140369 – Säck 25 kg Rågflingor. Fullkornsprodukt av ångpreparerade, valsade rågkärnor. Dekoration på och inblandning i bröd. Vid inblandning i bröd bör Specialrågen blötläggas i minst 30 minuter. Rågskållning. Siktat rågmjöl som skållats och valstorkats. I olika typer av matbröd för att få ett saftigare och mer finporigt bröd. I vitt matbröd fungerar rågskållning även som smakförstärkare. Havremjöl HAVREMJÖL KONVENTIONELLT 140512 – Säck 20 kg HAVREMJÖL ROSTAT 140300 – Säck 20 kg Ingredienser Fullkornsmjöl av havre. Egenskaper Havremjöl av ångpreparerade havregryn. Användningsområden Som inblandningsmjöl vid bakning av limpor, hålkakor och bräck. Fullkornsmjöl av havre. Rensad och skalad havre autoklaveras och mals till havremjöl med barnmatskvalitet. 100 % fullkorn. Övriga havreprodukter HAVREGRITS 140032 – Säck 20 kg Ingredienser Havregrits. Egenskaper Ångpreparerade puffade och klippta havrekärnor. Användningsområden Går att använda direkt i degen utan blötläggning. Ger brödet en grövre struktur. HAVREKLI 140161 – Säck 20 kg HAVREKÄRNOR 140151 – Säck 25 kg Havrekli. Havren ångprepareras, klipps, valsas och siktas för att få fram klifraktionen. Innehåller 13 % kostfiber. Havrekärna. En mjuk smakrik havrekärna som är ångpreparerad och lätt tillplattad genom valsning. Flingtjocklek 1,5 mm. 100 % fullkorn. Går att använda till mat, bakning, strö och dekoration. Som inblandningsmjöl vid bakning av limpor, hålkakor och bräck. Kan användas som ersättare för skummjölkspulver. Använd som fullkornsingrediens till grövre bröd eller som dekor. En utmärkt råvara för många nischprodukter inom livsmedelsindustrin. Ett alternativ till t.ex. bulgor, couscous och ris. Koka havrekärnor i lättsaltat vatten, ca 12 minuter. Rör om då och då. 24 Nord Mills/Kolonial Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen. www.cerealiafoodservice.se *Spannmål som innehåller gluten, ** Nötter (Nötter, mandel), ***Svaveldioxid och sulfit i konc > 10 mg/kg Mjöl & Bakning