Nöjesnytt Växjö 1
SMÅRÄTTER & TILLTUGG RnB Råbiff & Betor. Dijonemu
lsion, kapris, syrad schalottenlök & variation på betor toppad med färskriven pepparrot. Stor råbiff serveras med färska pommes & tryffelmajo. 129:–/239:– “PEEL AND EAT” En näve räkor med tillbehör. 129:– FRÖYALAX SASHIMI Ponzu, crème på chili, majs, schalottenlök & färsk koriander. 139:– SOTAD PILGRIMSMUSSLA Dill, gurka, sikrom, rostad kavring, krondillsolja & hollandaise på brynt smör. 139:– POTATIS “GRUYÈRE” Krossad friterad potatis med tryffelmajo, rosmarinsalt & riven Gruyère. 89:– Välj till färskriven tryffel för 55 kr. OST & CHARK Utvalda ostar & charkuterier serveras med marinerade oliver, knäcke & marmelad. 199:VARMRÄTTER MOULES FRITES Kökets tolkning på klassikern, med inspiration från Maine, New England. Blåmusslor, vitt vin, vitlök, rökt sidfläsk & grädde serveras med färska pommes och citrusaioli. 179:-/209:STEAK ´N FRIES Svensk ryggbiff, sotad steklök, rödvinsreduktion, sauce béarnaise & pommes frites. 299:– RÖDVINSBRÄSERAD OXKIND Champinjoner, bacon, purjolök samt potatispuré smaksatt med svart tryffel. 239:– BAKAD SPETSKÅL Jordärtskockspuré, svarvad potatis, chimichurri, vattenkrasse, rostade hasselnötter toppat med brynt chilismör. 209:– SIGNATURS SOMMARSALLAD Grillad kyckling med krispig sallad kastad i ramslökspesto, tomater, buffelmozzarella toppad med rostade pinjenötter & serranochips. 199:– RÖDINGFILÉ FRÅN JÄMTLAND Dillslungad färskpotatis, beurre blanc, pepparrot, sikrom, crudité på äpple & fänkål. 269:– VÄLKOMMEN PÅ EN SMAKRESA! TISDAG–SÖNDAG • HELA SOMMAREN SANDGÄRDSGATAN 12 • 0470-352 30