Buffé 1
Hovmästarräkor Laxtartar Äggröra med böckling och
kapris Lammracks med ört- & pistaschcrust, vit böncrème och ljummen spenat Marängbakelse med limekräm, frukt & bär Duka bordet Fina kvistar med skott ger härlig vårkänsla, välj björk eller körsbär. Lys upp med nejlikor, ranunkel och videkvistar. Bryt av med mönstrade tallrikar och låt färgerna återkomma i dukningens olika delar. Inköpslista på ICA.se/buffé. Pyssla & laga färgglatt läcker påskAv Tony Wallin Text Mats Berggren Recept Jacob Gray Styling Liselotte Forslin Assistent Saralee Magnusson Dryckestips Dragan Unic Foto Pepe Nilsson åsken är en perfekt tid för att samlas, laga och pyssla tillsammans. Det ger en extra krydda till maten. Ägna också dukningen en extra tanke. Här några tips från stylisten Liselotte Forslin, som skapat Buffés påskdukning: – Bryt gärna av det traditionellt gula med andra våriga färger. Lila och rosa är bra kontrast till de traditionella påskfärgerna gult och grönt. De mättade, lite smutsiga pastellfärgerna är fortfarande populära, men man kan även tänka på de 6 B U F F É 3 • 2013 P vita, gråa och bruna tonerna som finns ute i naturen så här års, säger hon. – Färgerna syns även i det vackert rosastekta lammet, den fluffigt vita marängen och färgstark garnityr av frukt, bär och örter. Experimentera gärna med färger i uppläggningen genom att måla äggen med äggfärg och lägga dem i små »fågelbon« av rödbets- eller ärtskott. Det är bara fantasin som sätter gränser, men tänk vår och ljus så blir påskbuffén en garanterad succé! meny Servera förrätten i pyssligt pimpade äggskal. Bjud de grönt örtiga lammracksen med böncrème och ett generöst primörfat. Avsluta med en oemotståndlig marängbakelse fylld med frukt och bär. så gör du Fyllda äggskal Och maräng