NG Sthlm 1
RESTAURANGSKOLA FÖR NYANLÄNDA Gröna Lund egen res
taurangskola ska hjälpa nyanlända att komma in på arbetsmarknaden. TEXT: MOA MALMQVIST UTBILDNINGEN ÄR TRE månader lång och hålls i tivolits restauranger. De färdigutbildade har sedan möjlighet att fortsätta jobba inom restaurang på Gröna Lund. – Tillsammans med Arbetsförmedlingen bjöd vi in personer som var aktuella, alltså nykomna i Sverige. Vi presenterade skolan och efter det hade vi gruppintervjuer. Vi fick 70 ansökningar på 30 platser, säger kökschef Samuel Cabrera. BAKOM IDÉN TILL restaurangskolan ligger Samuel Cabrera och Niclas Andersson, kökschef och exekutiv restaurangchef på Gröna Lund, och grundar sig i två parallella problem: bristen på yrkespersonal i restaurangbranschen och personer som vill arbeta men har svårt att komma ut på arbetsmarknaden. Personalbristen är alltid värst för Gröna Lund i början av säsongen, när de flesta ungdomar fortfarande går i skolan. Ur problemet grodde en idé om att ha elever ’’inhouse’’, som får en utbildning och erbjudande om anställning. När idéen sedan blev godkänd av Tillväxtverket och samarbetet med Arbetsförmedlingen tog fart, rullade projektet av sig självt. – Det var som en ketchupeffekt, allting föll på plats. Vi fick en restauranglärare, bidrag, kontakt med arbetsförmedlingen och vi fick hit elever. Det sa bara swosh!, säger Niclas Andersson. GRÖNA LUND SKA, inför öppningen den 27 april, tillsätta 1500 tjänster till parken. Det rör sig om entrévärdar, karusellförare och mekaniker. Planen är att restaurangskolan är ett långsiktigt projekt som ska återkomma årligen. Utbildningen i köket varvas med svensklektioner hos SFI. Det är en intensiv utbildning och lektionerna i köket är anpassade efter hur Gröna Lunds restauranger arbetar, men ska samtidigt göra det möjligt för eleverna att arbeta i andra kök. – Tanken är att det här ska vara vår huvudkälla till att hitta personal. Eleverna blir inte färdiga kockar och servitörer utan snarare köksbiträden som med tiden kan utvecklas. Eleverna får en bas, säger Samuel Cabrera. DEN STÖRSTA UTMANINGEN med projektet har varit språket, men utvecklingen går fort. En dag i veckan, utöver SFI-lektionerna, utbildas eleverna i branschanpassad svenska. – De har viljan och intresset men språket har varit en utmaning. I början tänkte vi ’’wow, hur ska det här gå?’’. Ingen pratade svenska eller engelska så vi tog in tolkar till intervjuerna. Idag är det inte längre ett problem, utvecklingen är enorm. Det pratas bara svenska i köket, säger Samuel Cabrera. GRÖNA LUND ÄGS av Parks & Resort, som också äger Skara Sommarland, Kolmården och Furuvik. Till sommaren ska parkerna tillsätta totalt 3000 tjänster, som bland annat badvärdar, djurvårdare och entrévärdar. BESÖKSNÄRINGEN BEHÖVER FOLK Besöksnäringen behöver anställa 50 000 nya personer. Scandic erbjuder nu utbildningar för att täcka behovet på egen hand. PÅ SCANDIC SVERIGE rekryterar man ungefär 2 000 nya personer varje år. Många av dem är ungdomar som får sina första jobb och sin första arbetslivserfarenhet. – Vi kan erbjuda något som få andra branscher och företag kan. Vi kan ge personer som inte har en formell utbildning ett jobb och vi kan erbjuda kurser och egna utbildningar på jobbet så att man kan växa och göra karriär. Det viktigaste för oss är att personen vill jobba hos oss och har en känsla för service, resten kan vi lösa längs vägen, säger Henrik Dider, HR-direktör på Scandic. SCANDIC HAR FLERA talangprogram och ledarskapsutbildningar såväl som digitala yrkes- och språkutbildningar i sin egen akademi, Scandic Business School. – Vi har ett talangprogram för dem som har jobbat hos oss och har en ledarposition redan. Sådana finns hos ganska många företag. Men vi har också ett talangprogram för personer som inte har ett ledaransvar idag men som vi tror extra mycket på för framtiden. Det programmet heter Future Leaders och många av dem som går programmet är unga personer med stor potential, berättar Henrik. – DESSUTOM VILL VI gärna att man stannar kvar och utvecklas med oss. Vi har flera exempel på hotelldirektörer som börjat i till exempel restaurangen eller på 52 NÖJESGUIDEN | NR 2, 2019 housekeeping. De har fått utbildning längs vägen och jobbat sig upp till en framgångsrik karriär. ATT DET FINNS fördomar om hotellbranschen såsom låga löner och jobbiga arbetstider vill Henrik råda bot på. – Förr kanske det var så men hos oss, som är ett stort bolag med 85 hotell i Sverige, har vi bra villkor, kollektivavtal och personalförmåner. Det är viktigt för oss att våra medarbetare trivs och att de vill jobba hos oss. Det är bara genom att ta hand om våra medarbetare som vi kan ta hand om gästerna på bästa sätt. Trivs inte personalen märks det hos gästerna direkt. MED ERFARENHET FRÅN hotellbranschen menar Henrik att det även går lätt att få arbete. Dessutom är det en av de mest internationella branscherna som finns även på hemmaplan med människor från över hundra olika nationaliteter bara på Scandic. Att få sitt första jobb i hotellbranschen kan alltså vara starten på en lång karriär. – Att arbeta i vår bransch innebär inte bara alla spännande roller som finns inne på ett hotell. Vi har också ett stort kontor med olika supportfunktioner och där ryms allt från ekonomi och HR till marknad, PR och sociala medier. Att jobba extra på ett hotell medan man pluggar kan vara ett utmärkt sätt att sedan komma in i en annan roll hos oss.