NG Sthlm 1
Krog BRISKET & FRIENDS ÖPPNAR I CITY Den flerfald
igt prisbelönta budgetkrogen ynglar av sig. TEXT: PELLE TAMLEHT I DRYGT TVÅ år har Brisket & Friends serverat kvalitativ streetfood i en gammal biltvätt i Årsta. Nu expanderar de till Vasastaden. Den 22 februari öppnar filialen på Upplandsgatan 7, som förutom rökt krubb även kommer att servera öl från det nystartade bryggeriet Big Bone Brews. Bakom Big Bones Brews står Peter Pikulik som till vardags driver bryggeriet PKLK, och det kommer att finnas inte mindre än tolv ölkranar på plats i den nya restaurangen. På menyn står förutom hantverksöl hickoryrökt kött, samt några vegetariska alternativ. Lokalen har plats för cirka 100 personer, och under sommarhalvåret kompletteras detta med en uteservering på innergården med plats för nästan lika många till. Brisket & Friends kör ingen bordsbokning, utan det är bara att komma förbi. Öppet: tis-tor 17-23, fre 17-00, lör 12-00, sön 12-22. ESPRESSO HOUSE LANSERAR SEMMELLATTE Kaffekedjan lanserar nyheten Semla Latte lagom till fettisdagen. TEXT: PELLE TAMLEHT SEMLA LATTE ÄR EN latte med espresso och ångspunnen mjölk, med toner av mandel, grädde och ett semmellock pudrat med florsocker på toppen. Locket är bakat på surdeg på Espresso House eget bageri och för den riktiga semmelälskaren går latten att kombinera med en klassisk semla som även den finns på menyn. – Det kändes som en självklarhet att kombinera vår kärlek för riktigt bra kaffe samt goda bakverk och göra en modern take på vår svenska, klassiska hetvägg – en semla som serveras i ett fat med varm mjölk. Det blev vår Semla Latte som vi hoppas många är nyfikna på, säger Jussi Merimaa, Innovationschef på Espresso House. Semla Latte finns på Espresso House från den 16 februari. 92 NÖJESGUIDEN | NR 2, 2019