DT 1
klubbguide Alabama Slammer Cuba Libre The Washing
ton Cocktail Någon variant med torr Vermouth, brandy, aprikosnektar, liter bitter och sockerlag, jag har sett olika men samtliga lika bortglömda. Det finns också en Washington Apple men den kommer från delstaten Washington och skapades på slutet av 80-talet när mycket av äppelskördarna gick till spillo. En man destillerade de bortkastade äpplena till en äppellikör han serverade i samma glas som hans tidigare favoritdrink - kanadensisk whiskey och tranbärsjuice. The Parisian En sofistikerad twist på en martini där det förutom gin och vermouth hittas creme de cassis vilken tillför den mörkröda glansen. Kanske en av få klassiker på listan och ursprungligen skapad för att marknadsföra crème de cassis på 1920-talet. Berlin Martini Berlin har sin helt egna version från den stora Martinifamiljen. Vodka, apfelschnapps och en xxx svart sambuca ger ett grönaktigt resultat i ett Martiniglas. Amsterdam Cocktail Amsterdam är mer känt för saker man röker än dricker men det finns ett gammalt Amsterdam Cocktail-recept från Trader Vic’s Bartender’s Guide som innehåller genever, Triple-Sec, färskpressad apelsinjuice och Angostura orange bitter. Men förvirring uppstår när jag online snubblar över svenska Drinkoteket där jag hittar en cocktail som heter ”Amsterdam” och innehåller gin, bananlikör och citronjuice. Va? 22 djungeltrumman.se The Boston Rum Punch Ok, rum punch har druckits i Boston sedan 1700-talet gick över i 1800. Och det är förmodligen anledningen till att det inte finns fler Boston-drinkar. Börja inte jiddra med perfektion liksom. En av stadens bartenders förklarade för en journalist på Boston Globe, och det här var helt tillbaka någon gång under 1889, att ”det är inte alltid hur utförlig en drink är som gör den acceptabel i smakväg. Mitt förslag till läsarna är att helt enkelt få tag på högkvalitativ rom, häll upp det i ett glas med isbitar och över det häller du så mycket vätska du vill från din lemonadskål”. Så lät det då. Så låter det idag. Ju mindre uppfinnarglöd ju bättre resultat. Milano-Torino Milano-Torino, eller Mi-To långt innan det var en internationell rörelse, var en italiensk cocktail som blandade Campari - från Milano - och Cinzano - från Turin - toppat med Club Soda. När amerikaner kom till landet under förbudstiden blev det deras föredragna dryck och snart började den kallas för en Americano. Alabama Slammer En grej som var lite het i USA på 70- och 80-talet. Southern Comforts fruktiga och kryddiga whiskylikör skapar tillsammans med den söta, nötiga Amarettolikören, sloe gin och apelsinjuice något som visar att även saker som man inte tror ska fungera ihop faktiskt kan passa ganska utmärkt. Allra bäst med färskpressade apelsiner. forts. på s.24