JAGUAR KOCKEN F örpackning av kött och fisk är vi
ktigt. Med hjälp av en vacuumpackare kan du få en bättre hållbarhet i både kylskåp och i frysen. I vacuummaskinen sugs luften ur förvaringspåsen och den brännförseglas, men observera att det krävs särskilda påsar till dessa maskiner. Det går också mycket bra att marinera, koka – eller bara förvara kött för en smidig och fräsch hantering i vacuumpåsen. Lägg i samtliga ingredienser och vacuumförsegla. I månadens nummer bjuder jag på två olika recept, en viltskavswrap som gärna låter sig tillagas på muurikkan – det är ju dags för utomhusmatlagning – och en grillrätt, vildsvin sous vide. Sous vide är en metod för att tillaga mat. Metoden innebär att man tillagar maten i en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse som sedan placeras i ett vattenbad. I vacuumpåsen tillförs smaker som man vill att köttet ska absorbera. TEXT: Simon Linjamaa Pris från 995:”det går också mycket bra att marinera, koka - eler bara förvara kött...”