JAGUAR KOCKEN Grillad sous vide vildsvin med whis
keyglaze Ingredienser 6 personer, tid för tillagning ca 4+1 timma Vid användning av sous vide metoden 1,8 kg vildsvinskarré ½ spansk röd chili 1 citron 2 vitlöksklyftor 3 msk timjan 0,5 dl olivolja När du kokar den utan vacpåse i en vanlig kastrull 1,8 kg vildsvinskarré 1 spansk röd chili 2 citroner 3 vitlöksklyftor 5 msk timjan Gör så här: Nu kommer jag att förklara två sätt att tillaga vildsvinet, för dig som har vacmaskin och för dig som vill koka vildsvin utan vacuumpåse direkt i kastrullen. Jag skulle rekommendera sous vide metoden i vacuumpåse då köttet tar upp mer smak och blir saftigare, därför behövs mer ingredienser om du kokar direkt i vatten. Tänk på att alltid ha vätska som täcker köttet om du kokar utan vacuumpåse! När du kokat klart köttet rekommenderar jag att rulla in det i plastfilm (ganska hårt), då kommer köttet att forma sig till en cylinder. Kyl ner köttet och när det är dags för grillning tar du fram det och skär ca 1,5 cm tjocka skivor som sedan grillas, kryddas med salt och peppar samt glazen på båda sidor. Sedan får du välja ditt favorittillbehör! 1.Strimla ner chilin i skivor, riv skalet på citronerna samt dela och pressa ut juicen i en bunke. 2. Pressa ner vitlöken i samma bunke samt tillsätt timjan och olivoljan. Blanda. 3. Lägg köttet i en vacuumpåse och häll i smaksättningen du blandat ihop. 4. Förslut påsen i vacmaskinen. 5. Koka upp en stor kastrull med vatten och lägg i påsen. Låt småkoka i ca 3,5 - 4h, beroende på köttets storlek. 6. Ta ut köttet ur påsen och rulla in den till en cylinder, kyl ner köttet. Dags att göra glazen (går bra att göra i förväg) 1.Tärna ner den gula löken i fina tärningar, skär chilin i fina strimlor. Fräs i lite olja och tillsätt sockret under omrörning. 2.När sockret smält. tillsätt vattnet, sojan och vinägern. Koka ihop lite. 3.Blanda whiskeyn och maizenan. Tillsätt whiskey blandningen i den kokande glazen under omrörning. 4. Mixa glazen och den är redo för att penslas/appliceras på köttet. 0,5 dl olivolja Vatten Whiskeyglaze 2 gula lökar olja 1/3 spansk röd chili eller 3 krm chiliflakes 1,5 dl vatten 4 msk farinsocker 2 msk soja 1 msk balsamicovinäger (går bra med annan vinäger) 1 dl whiskey 1 tsk maizena (för redning)