Jaguarmagasinet nr 11/12 1
Ingredienser 6 personer Tillagningstid: Cirka 45
minuter ENY romspizza • 1 st färdig pizzadeg • 3 dl cremé fraiche • 3 dl västerbottenost • 1 st rödlök • 1 kruka gräslök • 1 kruka dill • 100 g löjrom En snabb och enkel förrätt som ger mer tid att umgås med vänner och familj! Gör så här: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Perfekt förrätt som kan serveras på en skärbräda. Fortsätt till huvudrätten JAGUARMAGASINET.SE | NR.11/12 – ÅR 2019 89 Starta ugnen på cirka 200 grader (se exakt temperatur på anvisningarna för pizzadegen). Kavla ut pizzadegen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela ut 1,5 dl créme fraiche över degen samt den rivna västerbottensosten. Grädda degen mitt i ugnen cirka 15-20 minuter, enligt anvisningar på förpackningen. Skala och finhacka rödlöken, skär gräslöken fint samt plocka små kvistar av dillen. När degen är färdiggräddad, klicka ut restrerande av créme fraichen fördelat över pizzan och toppa med löjrommen. Fördela sedan den finhackade rödlöken, gräslöken och dillen över pizzan. Skär upp pizzan i lagom små bitar och sedan är det klart att servera!