Nöjesnytt Kalmar 1
Nöjesnytt Kalmar På krogen
Nöjesnytt Kalmar Magnus Betnér
Nöjesnytt Kalmar Årets party
Nöjesnytt Kalmar Soran Ismail
Nöjesnytt Kalmar Niklas Wiberg
Nöjesnytt Kalmar Jill Johnson
Nöjesnytt Kalmar Träningsmode
Nöjesnytt Kalmar London fashion report
Nöjesnytt Kalmar Trend
Nöjesnytt Kalmar Hår 2012
Nöjesnytt Kalmar Peter Magnusson
Nöjesnytt Kalmar Claes Malmberg
DRINKERS LENA TYCKER & TÄNKER CORNER TIDLÖSA KLAS
SIKER E ftersom att allt bara drar fram i en rasande takt (TVn du köpte för två månader sen räknas redan som antik enligt experterna) tänkte jag att jag skulle bjuda på ett par klassiker som visar att vissa saker faktiskt var bättre förr. Eller att de håller än i dag! Idag bjuder vi på vad många menar är den första drinken: Old Fashioned. Denna drink har en historia som nästan berör mig på ett känslomässigt stadie. Jag kan börja gråta av två anledningar när jag dricker denna drink. Om jag får den perfekt rörd, kall och med grym balans. Eller när jag får den med två isbitar, för mycket sockerlag och för mycket soda. Då gråter jag av en annan anledning, nämligen sorg. Det finns hur många historier som helst om hur denna drink uppfanns, men jag väljer att tro på att den kommer från Pendennis cocktail club i Louisville år 1880. Så här blandar vi denna klassiker steg för steg! TILL EN OLD FASHIONED BEHÖVER DU: Bourbon, sockerbit, Angostura Bitters, sodavatten och apelsin. Du börjar med att fylla ett rocksglas med is som du fyller upp med vatten. Detta för att kyla ditt glas. Sedan tar du någonting som funkar att röra i, en saftkanna, en karaff, en bunke, ja vad som helst som funkar att röra en drink i. Du tar en sockerbit och lägger den på ett tefat. Sedan dränker du sockerbiten i Angostura bit- ters och placerar den i rörglaset. Därefter tillsätter du 1 cl sodavatten (1). Rör ut sockerbiten så kristallerna försvinner, tillsätt sedan 5 cl Bourbon och fyll upp med is (2). Rör drinken med hjälp av en sked (3). Du vill både kyla drinken samt "vattna" drinken med smältvatten från isen. Rör drinken och smaka av. Är den för spritig rör du lite till, är den för vattning så tillsätt 1 cl bourbon till och rör bara ett par varv. Efter detta häller du ut isen och vattnet från glaset som är på kylning och torkar ur det så att det inte är vatten kvar i glaset. Häll sedan i drinken i glaset (4), fyll upp med is och garnera med en apelsinskiva alternativt apelsinzest (5)! Drick och njut (6)! 1. 3. RAGGNING FÖRBJUDEN? Vart jag mig på krogen vänder … står partysnygga tjejer och killar och väntar på att någon ska upptäcka dem. Vart är världen på väg? Stoppa pressarna och utfärda rikslarm –vi har blivit alldeles för dåliga på att ragga! på gatan, och att bjuda ut någon på middag är ingen big deal. Men i Sverige? Ingenting. Vi är alldeles för fega! U FÖR MYCKET YTA – FÖR LITE ACTION Jag var på The Sign i lördags och beklagade mig lite över att folk (inklusive jag själv) raggar för lite. Jag såg mig omkring och gjorde en (fylle)observation: Överallt omkring mig satt skitsnygga tjejer med fixade frisyrer, partysminkning och perfekta outfits och såg sig nonchalant omkring samtidigt som de låtsades vara upptagna med sina mobiler. Man kunde se att de egentligen hoppades att nån skulle komma fram och bjuda på en drink. Likaså stod skitsnygga killar vid baren med stylat hår, perfekta skor och snygga skjortor och spanade mot dansgolvet lite diskret. Som om de egentligen ville gå fram till nån tjej men kände sig bekvämare i baren med sina polare. Alla har klätt upp sig till tusen, sminkat sig, fixat håret, tagit den där extra goda parfymen och dom obekväma (men skitsnygga) partyskorna. Alla är skitsnygga. Men ingen vågar ta kontakt med någon annan. Det verkar som om folk fokuserar för mycket på att se bra ut, och för lite på att ha kul och snacka med okända människor! Som om det har blivit tabu och pinsamt att ”ragga” eller flörta. Som om folk är livrädda att göra bort sig, och istället går omkring med en uppklädd fasad och en smådryg attityd. 2. 5. 6. LÖSNINGEN: TRE VIKTIGA STEGT Vetenskapliga studier (som jag har hittat på själv) pekar på en enkel trestegsprincip. Gör så här: 1 Spana in en kille eller tjej. 2 Gå fram och säg hej, bjud på en drink, dra en dålig vits, eller prata om vad som helst. 3 Stanna kvar om det blev lyckat eller gå därifrån om det blev misslyckat och pinsamt – prova någon annan! 4. Viktor Hallberg - Barmästare - PM &Vänner Växjö - Småland - Sweden Jag vill avsluta med att citera Arctic Monkeys och Dancing shoes: ”The lights are flashing down in here tonight. And some might exchange a glance. But keep pretending to dance. And the shit, shock, horror! You've seen your future bride. But it's oh so absurd, for you to say the first word. So you're waiting and waiting … The only reason that you came. So what you scared for? Don't you always do the same. It's what you're there for, but no.” TEXT OCH ILLUSTRATION: LENA WALLIN tomlands är flirtandet och ”raggandet” på en helt annan nivå. Min kompis var nyss i USA och blev stoppad flera gånger om dagen av killar som ville bjuda henne på middag, gå på date eller få hennes nummer. Utomlands är det vanligt att killar visslar efter tjejer
Nöjesnytt Kalmar Sean Banan
Nöjesnytt Kalmar Teknik
Nöjesnytt Kalmar Serier
Nöjesnytt Kalmar Notiser
Nöjesnytt Kalmar Digilistan
Nöjesnytt Kalmar Recensioner