019 1
MAT Text: Thomas Helsing Recept: Maria Dahlquist
Foto: Ola Cedell SÖTPOTATISCHIPS MED CHIPOTLEDIP Chips görs normalt på potatis men beroende på vilken potatis du använder så kan du få variation på dem. Här är ett recept på helt oemotståndliga sötpotatischips som blir ett lyxigt tilltugg på sommarfesten. Recept Sötpotatischips 1 sötpotatis Olja till fritering Cajunkrydda & salt Gör så här: Skrubba och torka sötpotatisen. Skiva tunt med hjälp av en mandolin. Värm upp oljan i en kastrull till cirka 160-170°C. Fritera några åt gången och fint gyllenbruna på båda sidor. Låt torka på hushållspapper och krydda. Chipotledip 2 dl majonnäs 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk BBQ-sauce 1 msk chipotlepasta Tabasco Gör så här: Rör ihop alla ingredienser till dippen. Njut. 30 NOLLNITTON