Hemma i HSB Östergötland 1
det fortfarande lite kylig och trevande försommar
. Frösådda plantor från växthuset har nyligen flyttats ut och annat är nysått. Det läggs mycket tid på att gödslas, gallras och vattnas, precis som varje år. Men vad gör man då under tidig höst, när det är dags att ta hand om allt som ska skördas? – Vi äter en hel del direkt, berättar DET HÄR ÄR NÅGOT AV DET SOM PARET GUSTAFSSON ODLAR I ÅR: Marie. Det finns inget som slår känslan att smaka på en solvarm tomat eller att ha egen gurka på smörgåsen. Men vi förvarar också mycket, så att det räcker nästan hela året innan det är dags för ny skörd igen. I maj tog vi till exempel sista löken från förra året. Det viktigaste är att ta tillvara det naturen bjuder på, det är värt varenda arbetstimme vi lägger ner. ■ • Lök • Svartkål • Tomat • Sallad • Vaxbönor • Morötter • Rotselleri • Dill • Persilja • Jordgubbar • Kryddor • Och så massor av blommor förstås HEMMA I HSB 3.2019 / ÖSTERGÖTLAND