Buffé CHEESUS VAD GOTT! Grillad surdegs- macka med
nässlor och smält ost.
CANNELONI MED RAMSLÖK OCH RICOTTA 4 PERSONER / 45
MIN INGREDIENSER Fyllning 1 förp fryst bladspenat à 450 g 100 g färsk ramslök (eller 60 g fryst) 2 msk olivolja 1 dl finriven parmesanost 500 g ricottaost Ostsås 50 g smör 3 msk vetemjöl 6 dl mjölk (3%) 1 äggula 2 ½ dl riven lagrad ost salt, svartpeppar 300 g färska lasagneplattor GÖR SÅ HÄR 1. Fyllning: Tina spenaten och krama ur vätskan. 2. Hacka ramslöken. Fräs med spenat i olivolja i en stekpanna. Låt svalna. 3. Riv parmesanosten fint. Blanda parmesan, ricotta, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Rör ner spenatröran. Smaka av med mer salt och peppar. 4. Sätt ugnen på 225°C och sätt på en kastrull med saltat vatten till lasagneplattorna. 5. Ostsås: Smält smöret i en kastrull, vispa i mjöl och bryn 1 minut. Vispa ner mjölken och låt sjuda till en tjock sås under omrörning. Dra av från värmen och rör i äggula och ost. Smaka av såsen med salt och peppar. 6. Koka lasagneplattorna 1 minut, några i taget, så de inte klibbar ihop. Ta upp med hålslev och doppa dem i en bunke med kallt vatten och låt rinna av. Fördela ricottafyllningen på längden i mitten av pastaplattorna. Rulla ihop dem på längden. 7. Ostsås: Bred ut 2 dl sås i botten av en ugnsform (ca 20x30 cm). Lägg rullarna i formen med skarven nedåt. Bred ut resten av såsen över rullarna och sätt in formen i mitten av ugnen 25–30 minuter. SMÖR- OCH CITRONSLUNGAD SPARRIS MED PARMESAN OCH MANDEL 4 PERSONER / 20 MIN INGREDIENSER 250 g grön sparris 2 dl finriven parmesanost 1 citron, 2 msk citronjuice ½ kruka dill salt 150 g sockerärtor 100 g smör 50 g rostade mandelspån GÖR SÅ HÄR 1. Skär av ca 2 cm av botten på sparrisen. Skala nedre delen av sparrisen om de är tjocka. 2. Riv parmesanosten. Pressa ur citronjuicen. Plocka små dillkvistar. 3. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka sparrisen ca 3 minuter, tillsätt sockerärtorna när det återstår 30 sekunder av koktiden. Häll av i ett durkslag. 4. Smält smöret i en stekpanna. Vispa in citronjuicen i smöret. Blanda sparris, sockerärtor och dill (spara några vippor till garnering) i smöret. 5. Lägg upp på ett fat och toppa med mandel, parmesan, lite rivet citronskal och dill. Nässlor Gå ut i naturen och plocka dina egna delikatesser – nässelprimörer. Knipsa av de små, späda bladen längst upp och lägg i en plastpåse. Använd handskar för att undvika att du bränner dig. 14 BUFFÉ #04/2025
Buffé GRÖN RISOTTO Gör vår krämiga risotto med spa
rris, blåmusslor och mycket parmesan!
Buffé Svensk hantverksost på framfart
Buffé Potatissallad och kyckling tonnato
Buffé VÅRENS SNYGG- ASTE KAKA Vit chokladkaka med
citron och rabarber.