Hemma i HSB 1
GUIDEN Hydroponisk odling innebär att man odlar i
vatten i stället för i jord. Näringen som grödorna behöver tillför man med vattnet. Skörda på rätt sätt – och njut! EFTER CIRKA FYRA veckor kan du börja skörda. Ett tips är att läsa på hur du skördar det du odlar. För sallad gäller generellt att du ska skörda de blad du behöver utifrån, så får resten fortsätta växa. Basilika toppas ovanifrån, koriander däremot skördar du nedifrån. Även om odlingen inte är ekologisk är det du skördar hemodlat, obesprutat och hållbart. Det innebär inga transporter och allt du tillsätter tas upp av växten. Det är också väldigt näringsrikt eftersom du skördar direkt. Ju kortare tid från skörd till mun, desto bättre smak. Odla med grannarna Är du sugen på att odla i större volym? HSB Living Lab har utvecklat en odlingsvagn för hydroponisk odling, speciellt anpassad för bostadsrättsföreningar och grannar som vill odla tillsammans. → Läs mer om hur ni kommer igång, genom att skanna QR-koden. BOKTIPS! Hydroponisk odling: Köksträdgård utan jord, (Norstedts). HEMMA I HSB 1.2024 27