Maxikökets Broschyr 4/2023 1
Maxiköket tipsar v 20 Svinntips! Blir det dressin
g över är den god att använda som sås till kyckling. Addera lite vispgrädde, vänd i sockerärtor och Falafel med tabbouleh på havreris 4 portioner Medel Tid: 30 minuter Tabbouleh: 3 dl Frebaco havreris 250 g körsbärstomater 125 g salladslök 1/2 gurka 1 citron, skal och saft 20 g färsk persilja 1 kruka mynta 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 1 förp (à 450 g) falafel 1 förp (à 150 g) Arla färskost, vitlök & örter 1/2 dl vatten 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Tabbouleh: Koka havreriset enligt anvisningen på förpackningen. 3. Lägg falafeln i en ugnsform och värm mitt i ugnen, 18–20 minuter. 4. Tabbouleh: Dela tomaterna och strimla salladslöken. Skär gurkan i tärningar. 5. Riv det yttersta av citronskalet och pressa ur citronsaften. Hacka persilja och mynta. 6. Blanda riset med tomater, salladslök, gurka, citronskal, citronsaft, persilja, mynta, olivolja och salt. 7. Rör färskost och vatten till en dressing. 8. Servera tabbouleh med falafel och vitlök- och örtsås. persilja så har du en ny middag.