Maxikökets Broschyr 4/2023 1
Maxiköket tipsar v 21 Svinntips! Förvandla rester
na till halloumipytt. Trä Grillad halloumi med chimichurri och grönsaksspett 6 portioner Medel Tid: över 60 minuter Grönsaksspett: 800 g färskpotatis 3 röda paprikor 3 rödlökar 1/2 dl olivolja 2 msk Santa Maria franska örter 1 tsk salt 1 tsk nymald svartpeppar 12 grillspett 2 förp (à 250 g) Zeta halloumi 4 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 tsk Santa Maria Chilipeppar Red Hot Flakes 1 huvudsallad Till servering: 1 förp (à 200 g) chimichurri 1. Grönsaksspett: Koka potatisen, låt den svalna. 2. Skär halloumin i 6 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken fint. Blanda ost, vitlök, olivolja och chilipeppar. Låt marinera ca 10 minuter. 3. Grönsakspett: Dela, kärna ur och skär paprikorna i ca 3 cm stora bitar. Skala och dela löken i klyftor. 4. Blanda potatis och grönsaker med olivolja, franska örter, salt och peppar. Trä upp grönsakerna på grillspetten. 5. Grilla spetten ca 8 minuter eller tills de har en fin grillyta. 6. Plocka bladen på salladen och lägg upp på ett fat. 7. Grilla halloumin 3-4 minuter på varje sida. Lägg halloumin på salladen och ringla över chimichurri. 8. Servera halloumin med salladen och grönsakspetten och gärna extra chimichurri. grönsakerna av spetten, hacka dem och halloumin och stek till en halloumipytt. Toppa med lite chimmichurri om det finns över! Tips: det är gott att strö lite färska örter som oregano eller persilja över spetten och salladen.