Maxikökets Broschyr 4/2023 1
Maxiköket tipsar v 22 Svinntips! Koka lite pasta
Pizza med kronärtskocka och melonsallad 2 pizzor Medel Tid: 45 minuter Pizza: 2 förp (à 350 g) Pop! Bakery Maestro pizzakit 1 burk (à 390 g) kronärtskockshjärtan 150 Zeta getost 1 dl vetemjöl, till bakbordet 1 tsk chiliflakes 1/2 citron, skal och saft Fänkål- och melonsallad: 1 fänkål 3 krm salt 1/2 (ca 350 g) galiamelon 1 msk fänkålsfrön 1/2 citron, skal och saft 2 msk olivolja 1 tsk nymalen svartpeppar 1 förp (à 120 g) antipasti 1. Pizza: Låt pizzadegen ligga i rumstemperatur 10 minuter innan utbakning. 2. Sätt ugnen på 250°C. 3. Fänkål- och melonsallad: Dela, skär av roten (spara dillen till servering) och strimla fänkålen tunt på mandolin eller med osthyvel. Strö över salt och låt marinera ca 5 minuter. 4. Skala, dela och kärna ur melonen. Skär i tunna skivor och strimla sedan melonen. 5. Mortla fänkålsfrön och riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. 6. Blanda fänkål, melon, fänkålsfrön, citronskal, citronsaft, olivolja och svartpeppar. 7. Pizza: Häll av och dela kronärtskockshjärtan och smula getosten. 8. Lägg pizzadegarna på mjölat bakbord och tryck ut till runda pizzor. 9. Bred över tomatsås (medföljer i förpackningarna). Lägg på kronärtskockshjärtan, getost och strö över chiliflakes. 10. Grädda pizzorna mitt i ugnen, en i taget, i 12 minuter. 11. Riv citronskal och strö över pizzorna tillsammans med lite citronsaft. 12. Toppa med fänkålsdillen och servera med antipastin och salladen. och blanda med fänkåloch melonsalladen så får du en god pastasallad. Perfekt till picknicken!