Maxikökets Broschyr 4/2023 1
Maxiköket tipsar v 24 Tips! Torskrygg i paket med
potatis- och ärtsallad 6 portioner Medel Potatis- och ärtsallad: 1,2 kg färskpotatis 150 g sockerärtor 250 g frysta gröna ärtor 20 g färsk dill 20 g färsk gräslök 65 g babyspenat 2 msk Zeta olivolja 150 g Falbygden lagrad grevè®, herrgård® eller prästost® Fisk: 2 förp (à 420 g) Royal Greenland frysta torskryggfiléer 1 msk malen seafood & fish kryddblandning 125 g smör 2 citroner Tid: 45 minuter 1. Tina gröna ärtorna och fisken. 2. Potatis- och ärtsallad: Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten. 3. Dela sockerärtorna. Koka sockerärtorna samt de gröna ärtorna tillsammans med potatisen när det återstår ca 2 minuter på potatisens koktid. Häll av och ånga av. 4. Hacka dill och gräslök. Riv osten grovt på ett rivjärn. 5. Blanda potatis, örter, babyspenat, olivolja och ost. 6. Fisk: Riv 6 st ark av aluminiumfolie, storlek 15x15 cm. 7. Placera torsken på arken. Krydda med kryddblandningen. Hyvla smöret med en osthyvel och fördela ovanpå fisken. 8. Vik ihop foliearkets kanter så fisken försluts. Grilla fisken på indirekt glöd i ca 10 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C. 9. Dela och grilla citronerna 3–4 minuter. 10. Servera torsken tillsammans med potatis- och ärtsallad och grillad citron. Köp gärna en större Västerbottensost och använd i midsommarpajen.