Maxikökets Broschyr 4/2023 1
Maxiköket tipsar v 25 Svinntips! Det går utmärkt
att frysa in den grillade kycklingen om det blir Grillad kyckling med melon- och jordgubbssallad 4 portioner Medel Tid: 45 minuter Kyckling: 600 g Guldfågeln kycklingbröstfiléer 1 1/2 dl Santa Maria BBQ honey grillolja Melon- och jordgubbssallad: 1 rödlök 2 msk vitvinsvinäger 6 portioner couscous 2 msk Monini olivolja 1 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar 600 g vattenmelon 1 l jordgubbar 2 förp (à 125 g) Galbani mozzarella 1 kruka basilika Jalapeñodressing: 1 jalapeño 2 vitlöksklyfta 2 dl majonnäs 1 msk vatten 2 tsk vitvinsvinäger 1/2 tsk honung 1/2 tsk salt 1. 2. 3. 4. 5. Tina kycklingen. Kyckling: Blanda kycklingfiléerna med 1 dl grillolja och låt marinera ca 20 minuter, gärna längre. Melon- och jordgubbssallad: Skala och skär löken i 1 cm stora bitar. Blanda lök och vinäger, låt den marinera i 10 minuter. Jalapeñodressing: Hacka jalapeñon fint. Skala och hacka vitlöken. Blanda jalapeño, vitlök, majonnäs, vatten, vinäger, honung och salt. Kyckling: Grilla kycklingen ca 5 minuter på varje sida, eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Låt vila 5 minuter, skiva kycklingen och lägg upp den på ett fat. Ringla över resten av grilloljan. 6. Melon- och jordgubbssallad: Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda couscous, olja, salt och peppar. 7. Skala, ta bort kärnorna och skär melonen i 2 cm stora bitar. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i fjärdedelar. Riv mozzarellan i bitar. Hacka basilikan grovt. 8. Vänd försiktigt ihop couscous, lök (med vinägern), melon, jordgubbar och mozzarella. Toppa med basilikan. 9. Servera kycklingen med salladen och dressingen. rester. Perfekt att plocka fram någon gång när middagen behöver fixas fort!