Studentmagasinet 1
S TUDENTMAGASINET NR 1-2018 ΩFRANTZÉN Du är medve
ten om vad du kan och för en del kan du tyckas kaxig, men det med all rätta när man kan hantera något med en 100 procentig fulländning. Finns det något alls som du skulle kunna lära dig behärska, utveckla ännu bättre i ett kök? — Hur mycket som helst såklart, bakom öronen, och det är väl det som fem restauranger med 130 anställda Du har tidigare sagt om den japanska matkonsten, det är en stor utmaning. — Ja, alltså det svåraste är ju det I vilket kök är du som mest hemma? —Det franska köket BJÖRN FRANTZÉN ÄR OCKSÅ råvara” som strävar efter att lyfta Inom vilka områden har vi de bästa råvarorna i Sverige anser du? Första matminnet som gjort intryck? och hemgjord bea, tomat och Du har hyllat dina medarbetare och ni har alla bidragit till där ni idag står. Dina närmsta medarbetare? — Marcus Jernmark är köksmästare Det är främst de två jag jobbar DET VAR OCKSÅ DET Björn ”Jag är jättestolt, särskilt över teamet. De har presterat fantastiskt bra sedan flytten till vår nya lokal. Min familj och alla som är involverade i Frantzén, vi är ett team” och jag är lycklig och jätteglad” MENY 1. BARBECUE PÅ VAKTEL, PÄRON ENDIVE, ”SAUCE PÉRIGUEUX A´LA ROYALE” 3. BITTRA OCH SYRADE GRÖNSAKER ”HOMMAGE SATIO TEMPESTAS”, FRASIGA FISKFJÄLL, VARM INFUSION, VISPAD KÄRNMJÖLK MED MORTLADE ÖRTER 4. KRYDDSTEKT DOVHJORT, BLODAPELSIN, ANKLEVERSMÖR OCH STEKSKY MED TVÅ SORTERS PEPPAR 5. OTORO, SALTAD RÄDISA, FERMENTERAD TOMAT, PEPPARROT. 6. CHAWANMUSHI, FRANTZÉN ”PRESTIGE OSCIETRA KAVIAR” BULJONG PÅ LAGRAD GRIS 2. ANKLEVER CRÈME KARAMELL, SALTADE NÖTTER, OXALIS OCH RUSSIN SIRAP. 52