KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt med en touch av jul
Inspiration S 14 iggesta Gård på Värmdö strax uta
nför Stockholm är ett populärt utflyktsmål för såväl omkringboende familjer som för företagskonbekvämt gångavstånd finns också en avskild naturstrand med badbrygga och eldstad, där man också kan paddla kanot eller sup. – Vi arbetar med teman som hållbara orferenser, oavsett om det gäller det lilla intima mötet eller det stora eventet. Här finns tolv konferenslokaler i varierande storlek, där namn som Ryttmästarns, Munken och Smedjan är en blinkning till det historiska arvet, som vad man vet sträcker sig tillbaka till 1300-talet. Den största lokalen, Logen, har inte mindre än 14 meter i tak och rymmer upp till 700 personer. Alpackor och egen köksträdgård På Siggesta lever man nära naturen och hållbarhet är en självklarhet. Gården har både egen brunn och eget reningsverk, och fastigheterna kyls med regnvatten. I den 1 500 kvadratmeter stora köksträdgården odlas de grönsaker som används i det egna köket, men också den humle som det närliggande Värmdö Bryggeri använder vid sin öltillverkning. På gården bor höns, getter, hästar och alpackor. – För oss är det viktigt att själ och hjärta ganisationer, hållbar livsstil och hållbar miljö. Konferensen får gärna vara aktiv, med syfte att stimulera både hjärta och hjärna, berättar Susanne Blomberg. Ett exempel är odling i egen pallkrage. finns med i allt vi gör och vi märker att folk slappnar av när de kommer hit. Man lättar på slipsknuten och en del gäster tar till och med av sig skorna när de går runt i anläggningen. Det är en avdramatiserande miljö där det är lätt att känna sig hemma, säger vd:n Susanne Blomberg. Gemenskap runt eldstaden Siggesta Gård erbjuder ett spännande helhetskoncept med aktiviteter för både stora och små. Vandra, meditera, utmana dig själv i skogshinderbanan och äventyrsgolfen eller umgås med hästar och alpackor. På Gården står för allt material – som pallkragar, jord, gödsel och frön – och företagsgruppen odlar. Man gör en liten ritning över odlingen, bestämmer vad som ska planteras, fyller pallkragen med rätt jordmängd och gödsel, planterar och vattnar. Andra aktiviteter på matområdet är «Smaka på Siggesta Deli» och «Outdoor cooking». Att smaka på Siggesta innebär att förrätten vid konferensmiddagen byts ut mot en minimarknad där deltagarna får provsmaka det lokala, det som vuxit upp i köksträdgården och som är förädlat på gården. Vid Outdoor cooking samlas gästerna runt en värmande eldstad och tillreder sedan tillsammans en smakfull trerättersmiddag omgivna av Upplands vackra natur. Vintertid tillreds förrätten utomhus medan
KonferensVärlden Konferens i fjällhöga nord
KonferensVärlden Ljuvliga möten vid julbordet
KonferensVärlden Bastuspecial – lär dig allt och l
ite till
KonferensVärlden Meet & Greet och andra event 2023