KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt med en touch av jul
KonferensVärlden Konferens i fjällhöga nord
KonferensVärlden Ljuvliga möten vid julbordet
KonferensVärlden Bastuspecial – lär dig allt och l
ite till
KonferensVärlden Meet & Greet och andra event 2023
Recept från några utvalda anläggningar KonferensV
ärlden har bett sex köksmästare från olika konferensanläggningar runt om i landet att dela med sig av ett eget recept som är särskilt populärt hos dem, nämligen gästens favorit. Här presenteras smarriga kötträtter, läckra skaldjur och lyxiga desserter som du kan testa att laga själv eller avnjuta på plats på någon av anläggningarna. Smaklig måltid! Nordens Ark Örtvåffla med handskalade räkor Ett recept av köksmästare Ellinor Thuresson 6 VÅFFLOR ÖRTVÅFFELSMET: 10 GR SMÖR 4 DL VETEMJÖL ½ TSK SALT 1 TSK BAKPULVER 5 DL MJÖLK 2 ÄGG 1 DL FINHACKADE ÖRTER SOM T.EX. DILL, GRÄSLÖK, TIMJAN SAMT RÖDLÖK. TOPPING: 400 GR HANDSKALADE RÄKOR 200 GR CRÈME FRAICHE 200 GR STENBITSROM ELLER ÄNNU LÄCKRARE OCH GODARE MED LÖJROM 150 GR JUNGFRUSALLAD 80 GR PICKLAD RÖDLÖK GÖR SÅ HÄR: Blanda de torra ingredienserna först och tillsätt sedan mjölken under vispning, lite åt gången till en jämn smet. Tillsätt sedan äggen och det smälta smöret. Vänd ner de f inhackade örterna och rödlöken i smeten. Grädda i våffeljärn med en klick smör. Låt crème fraichen och stenbitsrommen ligga i varsin spritspåse så är det lätt att snyggt spritsa på våfflan. Lägg jungfrusalladen i mitten på våfflan och lägg på den picklade rödlöken samt räkorna i ett litet torn på våfflan för volym. 54