KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt med en touch av jul
KonferensVärlden Konferens i fjällhöga nord
KonferensVärlden Ljuvliga möten vid julbordet
KonferensVärlden Bastuspecial – lär dig allt och l
ite till
KonferensVärlden Meet & Greet och andra event 2023
Mat & Dryck RECEPT FÖR 4 PERSONER INGREDIENSER: 1
90 GR NÖTINNANLÅR PICKLAD RÖDLÖK 50 GR RÖDLÖK 0,5 DL ÄTTIKA 0,5 DL SOCKER 1 DL VATTEN SOJATAPIOKA 4 MSK TAPIOKAPÄRLOR 2 DL SOJA TRYFFELMAJONNÄS 100 GR MAJONNÄS 12 GR VIT TRYFFELOLJA POTATISKRISP 1 BAKPOTATIS SALT FRITYROLJA TILL SERVERING SMÖRGÅSKRASSE GÖR SÅ HÄR: ATT FÖRBEREDA DAGEN INNAN SERVERING: 1. Koka upp ättika, socker och vatten, tills sockret har löst upp sig. Låt svalna. Lägg i rödlöken i lagen. Låt stå över natten. 2. Koka upp vatten. Lägg i tapiokapärlorna och koka i 7 minuter. Häll av vattnet och pärlorna genom en sil. Skölj av pärlorna med kallt vatten. Lägg pärlorna i en låda och häll över sojan, rör om. Låt stå över natten. 3. Strimla potatisen fint. Använd gärna en matberedare med rivskiva. Lägg potatisen i kallt vatten. Värm upp frityroljan i en kastrull till 160 grader (tänk på att ha ett lock nära till hands om oljan skulle börja brinna). Häll av vattnet från potatisen. Torka potatisen med en kökshandduk. Lägg i hälften av potatisen i oljan. Rör om potatisen med en hålslev tills den börjar få en gyllene färg. Ta upp och lägg på en pappersklädd tallrik och salta. 4. Häll sakta i tryffeloljan i majonnäsen, smaka av med salt. SAMMA DAG SOM SERVERING: 1. Putsa bort senor. Om du har en köttkvarn, dela köttet i kuber och mal genom köttkvarnen. Om du inte har en köttkvarn, försök att finhacka köttet så gott du kan. Portionera upp köttet i 45 grams portioner. 2. Vid servering lägger du köttet i botten av tallriken, tryck till det något. Lägg sedan sojatapioka, picklad rödlök och tryffelmajo i laget på köttet. 3. Toppa med potatiskrisp samt smörgåskrasse. Smaklig måltid! Hooks Herrgård Råbiff med tryffelmajonnäs, picklad rödlök, sojatapioka samt potatiskrisp Ett recept av köksmästare Gregory Gosse och hans team 56