Kollega 1
ÅSASMAT ICA BOKFÖRLAG redaktör: Åsa Frisk, asa.fr
isk@ kollega.se Här får du receptet på en riktigt god wrap att ta med på vårutfl ykten. Receptet är hämtat från Riktiga män äter sallad. Sallad – mycket mer än gurka och tomat Sallad kan serveras på många sätt. Ett är att vira in den i tunnbröd. Det är bra att fodra brödet med salladsblad och ha fyllningen i mitten så inte brödet blir så kladdigt. Caesar-wrap med krutonger och Änglundaost (4 port) Kyckling: 1 liter vatten 2 tsk salt 6 kycklingfi léer Sallad: 2 skivor surdegsbröd 1 msk rapsolja ¼ huvudsallad ¼ huvud romansallad ¼ ekbladsallad 8 små schalottenlökar 4 stora tunnbörd 1 ask ärtskott ½ dl kokta röda linser 1 pkt sockerärter 2 tomater 100 g Änglunda kittost Dressing: 1 ägg 1 msk vitvinsvinäger 1–2 tsk dijonsenap 1 dl rapsolja 2 sardellfi léer 1 tsk honung Salt, vitpeppar 1 liten citron Kyckling: 1. Blanda vatten med salt. Skölj kycklingen i kallt vatten och lägg i saltvattnet. Låt stå över natten. 2. Lyft sedan upp kycklingen och torka av fi léerna med hushållspapper. Sätt ugnen på 100 grader. 3. Bryn kycklingen runt om i rapsolja. Sätt in fi léerna i ugnen 10 minuter. Låt svalna. Dressing: 1. Koka ägget max 2–3 minuter, kyl i kallt vatten. Skala och stjälp ut det i en bunke. 2. Vispa ägget med vinäger och senap. Droppa i oljan medan du vispar. 3. Finstrimla sardellerna och blanda i tillsammans med honung. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft. Wraps: 1. Skär surdegsbrödet i tärningar och rosta i stekpanna med 1 msk olja. 2. Skölj och plocka alla salladsblad, skala och fi nhacka schalottenlöken. 3. Lägg ut fyra tunnbröd, täck med ärtskott och salladsblad, strö över lök, linser och råa sockerärter. Skiva tomaterna och fördela ovanpå. Droppa över lite av dressingen. Strimla kycklingen och osten och lägg på som ett sista lager. 4. Toppa med brödkrutonger och vik ihop tunnbrödet. Fäst med folie eller plastfi lm. Avsluta med att ringla dressing över. Tävla och vinn! Vilken är din favoritsallad? Mejla tavling@kollega.se före 1 juni så är du med i utlottningen av fem böcker Riktiga män äter sallad. 4-12 KOLLEGA 37