Byggnadsarbetaren Ledare
Byggnadsarbetaren Bäst i test 2019
Byggnadsarbetaren Verktygslådan
Byggnadsarbetaren Byggnytt
Byggnadsarbetaren Sämsta bygget 2019
Byggnadsarbetaren Byggkollen
Byggnadsarbetaren Staden med guldfeber
Byggnadsarbetaren Årets byggmiss
Byggnadsarbetaren Besserwissern
Byggnadsarbetaren Norge störst i Sverige
Byggnadsarbetaren Arbetsmiljö
Byggnadsarbetaren Tävling
Byggnadsarbetaren Upprustning mot stölderna
Byggnadsarbetaren Jul med eftertanke
Byggnadsarbetaren Efter jobbet EFTER JOBBET FINLAN
D Juhani Peltonen, snickare och företagare: – Julskinka, kålrotslåda (lanttulaatikko), morotslåda (porkkanalaatikko), sillsallad (rosolli, i Finland även utan sill, men jag föredrar med) och Janssons frestelse. Och så finskt ”hemöl” (kotikalja) och gärna potatislåda (perunalaatikko). Helst inte lutfisk, det smakar illa. Julmaten vi inte kan vara utan! Sill och skinka är förmodligen självklarheter hemma hos Jansson, men julmat är ingen världslig sak. Vi frågade sju byggnadsarbetare från olika länder vad som är ett absolut måste på deras julbord. ESTLAND Vassili Sofin, byggnadsarbetare: –Estnisk blodkorv. Jag åker hem till Estland på julen och då brukar vi ha det på julbordet. Blodkorv är vår nationalrätt och en fin tradition. På julbordet kan man också ha stuvad kål och hare. 48 BYGGNADSARBETAREN #12, 2019 FOTO: COLOURBOX
Byggnadsarbetaren Medlem i Byggnads