KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Stärkande konferens i skärgården
KonferensVärlden Tre utsökta provningar
Res in i lakritsens värld Från medicinalväxt som
enbart såldes på apotek, till hyllad smaksättare i allt från godis och glass till likör, mediciner och maträtter. På en lakritsprovning får du chansen att ge smaklökarna en utmaning samtidigt som du lär dig allt om roten till det goda och vad den kan användas till. – När man tänker på lakrits så kopplar många det främst till konfektyr, till sött och salt. Men det är så otroligt mycket mer och vid våra provningar tar vi deltagarna hela vägen från gröda till färdig produkt och lyfter fram lakritsens breda användningsområde. Den är bland annat suverän som krydda och går utmärkt att använda till både huvudrätter och desserter, eller i havregrynsgröten om man så vill, berättar Cecilia Larsson, som är butikskoordinator på företaget Lakritsroten, vilka arrangerar provningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. En spännande smakpalett Vid en provning dukar man upp med vattenglas och tallrik och en färdig smakpalett med 16–18 varianter av lakrits, inklusive någon lakritsdryck. Sedan väntar en inspirerande föreläsning där deltagarna guidas genom lakritsens historia samt får lära sig hur olika lakrits kan smaka beroende på i vilket sammanhang den används och vilken konsistens den har. Och hur skiljer sig exempelvis en glutenfri lakrits jämfört med en traditionell sådan? Eftersom provningen hålls i någon av Lakritsrotens butiker får gruppen också en genomgång av sortimentet och vad butiken kan erbjuda. Minimum för en bokning är tolv personer och provningarna lämpar sig för företagsgrupper, kompisgäng eller en after work. Ljuvlig lakritsmarmelad Beroende på säsong kan man också ha turen att få prova några specialvarianter. – Vi har bland annat en fantastisk italiensk äppellakritsmarmelad som är som en puré i konsistensen, och den kombinerar vi med blåmögelost för att visa på spännande och lite oväntade smaksensationer. Konsistensen är faktiskt hela 50 procent av smakupplevelsen och lakrits är som sagt en hel vetenskap som vi vill lyfta till nya höjder! – Jag brukar till exempel strössla lite lakritspulver som smakförstärkare i köttfärsen, det räcker med en nypa för att höja smaken av andra ingredienser, till exempel tomat, berättar Cecilia Larsson. l Läs mer och boka lakritsprovning via: www.lakritsroten.se 25
KonferensVärlden Allt om stora möten
KonferensVärlden KV möter Lars-Åke ”Babsan” Wilhel
msson
KonferensVärlden Mässor med guldkant
KonferensVärlden 5 tips för en lyckad konferens
KonferensVärlden Mässkalendern 2024-25