Loading...
KonferensVärlden Mötesnytt & erbjudanden
KonferensVärlden Hotell- och mötesbranschens framt
id
KonferensVärlden Möt Johanna Lind Bagge
KonferensVärlden Möten med naturen som kraftkälla
KonferensVärlden Gör kontoret redo för vår
KonferensVärlden Krydda konferensen med en inspire
rande talare
KonferensVärlden Hållbarhet i fokus – för hållbara
möten
KonferensVärlden Mässkalender 2025
KonferensVärlden 6 recept Köksmästarens favorit
Mat & Dryck Hotel Statt Hässleholm Gravad hjortca
rpaccio med emulsion på granskott, krispig palsternacka, krasse & pepparrot Ett recept av köksmästare Fredrik Englund INGREDIENSER 500 GR PUTSAD DOVHJORTINNANLÅR 1 DL SALT 1 DL SOCKER 1 KVIST ROSMARIN 1 KVIST TIMJAN 1 BRK (CA 60 GR) INLAGDA GRANSKOTT 1 ST ÄGGULA 1,5 DL RAPSOLJA 1 ST PALSTERNACKA PEPPARROT KRASSE Gör så här: Mixa socker, salt och örter. Gnid in köttet och kyl 24 timmar. Torka av. Rulla hårt i plastf ilm och frys. Skiva tunna skivor på skärmaskin och lägg skivorna på ett bakplåtspapper med samma form som tallriken det ska serveras på. Mixa granskotten till en puré. Gör en emulsion med äggula, rapsolja och granskottspurén. Hyvla palsternacka tunt på mandolin, fritera tills krispig i olja 145°C. Salta. Arrangera hjortcarpaccion på tallrik. Dressa med en god olivolja och svartpeppar. Spritsa emulsionen. Garnera med friterad palsternacka, riven pepparrot och krasse. 65