Buffé MARS – TREND/SMAK/UTBLICK
Buffé PÅSKENS HÖJDPUNKTER
Buffé BUFFÉ 25 ÅR
Buffé FRASIGA VÅRTECKEN
Buffé MATPIONJÄRERNA
Buffé MATSKOLA
Buffé RUNDA DELIKATESSER
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SISTA ORDET SISTA ORDET En grönare påsk Sofi
as favoriter: Letar du efter vegetariska alternativ till årets påskbuffé? Inspireras av Sofia Nilssons bästa recept på goda tillbehör och en ljuvlig dessert! 3 gröna tillbehör VEGOBULLAR Ingen påsk utan köttbullar! Med formbar vegofärs är det enkelt att forma runda, fina små bullar. Smaksätt färsen med senap för en mustigare smak. GRAVAD MOROT Grava ugnsbakad morot i dill, socker och salt och servera gärna tillsammans med hovmästarsås. En garanterad succé på påskbuffén! VEGANSK SILL En variant på favoriten skärgårdssill där inlagd aubergine serveras i en krämig sås av havrefraiche, äggfri majonnäs och tångkaviar. Alla recept hittar du på buffe.se. VEGANSK PAVLOVA MED HALLONSORBET 10–12 BITAR / ÖVER 60 MIN Sila spadet av 1 förp kokta kikärtor 380 g genom en finmaskig sil i en bunke. Vispa spadet till ett vitt skum med elvisp. Tillsätt 2 dl strösocker, lite i taget, under vispning. Tillsätt 2 krm ättiksprit (12 %) och vispa till en fast maräng. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt till en ca 20 cm rund cirkel. Grädda 1 ½–2 timmar i mitten av ugnen på 125° C. Låt svalna. Toppa med hallonsorbet, färska hallon, rostade kokosflakes och mynta. Tävla om boken Baka i långpanna deluxe Skicka dina svar och din adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Baka i långpanna deluxe” eller posta dem till Buffé-redaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Baka i långpanna deluxe“. Vi behöver ditt bidrag senast 31 mars. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vad är en vanlig ingrediens i syltsocker? A Gelatin B A-vitamin C Pektin 2. Vilket datum infaller nouruz i år? A 20 mars B 20 april C 20 maj 3. Vilket av följande är namnet på en kulturmaltsort? A Balder B Oden C Tor Rätt svar från Buffé #02: 1. Ruccola 2. Gullringen 3. Skåne Mi ssa inte Söndagspreppen på buf fe.se. 39 BUFFÉ #03/2020 Buf fé #04 kommer 22 apr i l . För ännu mer matinspiration och tips, följ @tidningenbuffe på Instagram. Foto Idha Lindhag STYLING LINDA BERLIN FOTO MATHIAS NORDGREN