Omtanke 1
RECEPT Rödbetspizza med färskost och pinjenötter
FUNGERAR LIKA BRA som ensamrätt eller smakrika bitar att servera på buffé. Svamprisotto MED SNABBRIS BLIR DENNA RISOTTO färdig på ett kick - en perfekt vardagsrätt. Vilken svamp som helst går bra, välj dina favoriter. Ingredienser 4 portioner 2 dl långkornigt snabbris, gärna fullkorn 1 liten purjolök 150 g svamp, t ex champinjoner 1 msk flytande smörrapsolja 2 dl frysta sojabönor 2 dl lätt creme fraiche smaksatt med med karljohansvamp och timjan 100 gram riven ost, svecia 2 dl vatten ½ tsk salt 2 krm svartpeppar Gör så här: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skiva purjolök och svamp tunt. Fräs dem i smörochrapsolja i en gryta ca 2 min. Tillsätt ris, sojabönor, crème fraiche, riven ost och vatten. Låt koka ihop 1–2 min. Smaka av med salt och peppar. Servera genast. Ingredienser 4 portioner 15 g jäst 2 dl vatten 2 dl rödbetsjuice 1 ägg 1 msk rapsolja 1 dl majsmjöl 1 dl rismjöl 2½ dl bovetemjöl ½ dl potatismjöl 1 dl fiberhusk 1 tsk salt Fyllning: 300 g kokta rödbetor, ca 3 st 150 g naturell färskost 2 1/2 dl riven pizzaost eller annan ostfavorit ½ dl pinjenötter 3 rosmarinkvistar, plockade Rödbetsbiffar EN PERFEKT SMAKKOMBINATION - matiga biffar av rödbetor med getostkräm. Dessutom färgglada på tallriken. Ingredienser 4 portioner 500 g rödbetor 1 liten gul lök 2 ägg 1 msk majsstärkelse ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Getostkräm: 50 g getost 2 dl creme fraiche 1 tsk torkad rosmarin 1 krm salt ½ tsk honung Gör så här: Skala och riv rödbetor och lök grovt. Blanda med ägg, majsstärkelse, salt och peppar. Stek små biffar i smör i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Mosa eller riv osten och blanda med crème fraiche, rosmarin, salt och honung. Servera till rödbetsbiffarna. www.ssil.se | 61 Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Rör ner vatten, juice, ägg och olja. Blanda mjölsorterna med fiberhusk och salt. Rör ner blandningen i bunken. Rör om till en jämn smet, den ska bli ganska lös. Låt vila ca 45 min. Sätt ugnen på 250°. Skär rödbetorna i tunna klyftor. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut degen på pappret med mjölade händer. Bred ut färskosten på degen och strö över pizzaosten. Lägg rödbetsklyftorna på osten. Strö över pinjenötter och rosmarin. Grädda pizzan i mitten av ugnen 1520 min.